Pedeset nijansi sive u kinu KozaraFilm “Pedeset nijansi sive” najtraženiji je naslov na veb i Fejsbuk stranici u istoriji internet komunikacija prijedorskog bioskopa “Kozara”, a među potencijalnim gledaocima preovladavaju žene.

“Film u Prijedoru počinje igrati 12. februara, dan nakon svjetske premijere. Onlajn rezervacije počeli smo raditi 28. januara i sve do juče karte su na ovaj način rezervisale isključivo žene. Juče smo imali prvu rezervaciju na ime jednog muškarca”, rečeno je Srni u bioskopu “Kozara”.

Najgledaniji film svih vremena u gradu na Sani je “Montevideo, bog te video!”, a u prijedorskom bioskopu ne očekuju da će ga “Pedeset nijansi sive” nadmašiti po broju gledalaca, pa trenutnu ekspanziju onlajn rezervacija objašnjavaju uzrastom publike.

“Razlika je u tome što su `Montevideo` gledale sve generacije i što su rezervacije tada obavljane više klasičnim načinima – dolaskom na blagajnu ili putem telefona, dok među onima koji željno iščekuju četvrtak najviše ima mladih ljudi i zato je način komunikacije više savremen”, kažu i prijedorskom bioskopu.

U sedmici u kojoj je najavljen dolazak filma “Pedeset nijansi sive” u Prijedor, onlajn aktivnost na stranicama bioskopa “Kozara” povećana je za 84 odsto u odnosu na prethodnu sedmicu.

“Karte smo pustili u pretprodaju prošle sedmice. Film će igrati od 12. do 18. februara od 20.00 časova i od 19. do 25. februara od 21.30 časova. Bioskopska sala ima 161 mjesto, cijena ulaznice je četiri KM, a neke projekcije su već rasprodate”, navode iz bioskopa “Kozara”.

Film “Pedeset nijasni sive” rađen je po istoimenom romanu E.L. DŽejms prevedenom na više od 50 jezika i prodatom u više od sto miliona primjeraka.

Zvanični trejler filma na Jutjubu ima više od 50 miliona pregleda. Britanski “Indipendent” objavio je i trejler “Pedeset nijansi kockica” u kojem su scenografija i likovi napravljeni od lego kockica.

Svjetska premijera filma prethodi obilježavanju Valentinova, Svjetskog dana zaljubljenih.

SRNA