Predsjednik Udruženja medicinskih sestara i tehničara regije Prijedor Danka Timarac izjavila je danas da se medicinske sestre i tehničari nadaju da će po završetku bitke sa pandemijom zdravstveni radnici zauzeti zasluženo mjesto u društvu.

“U sitaciji u kojoj se trenutno nalazimo želim da istaknem veliku kolegijalnost, saradnju i dobru volju svih nas u želji da udruženim snagama stanemo u odbranu, te zaštitimo naše građane od opakog neprijatelja”, rekla je Timarac novinarima u Prijedoru povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara.

Ona je dodala da za ovaj dan posvećen ovom izuzetno hrabrom, odgovornom i humanom zanimanju ove godine izostaju uobičajene aktivnosti kao što su akademije, druženja, edukacije i preventivne akcije na ulicama.

“Zahvaljujemo Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i svima koji su pružili podršku koja je potrebna”, dodala je Timarac.

Glavna sestra Doma zdravlja Prijedor Dušanka Smiljanić, takođe, je čestitala svim kolegama današnji dan, te zahvalila za požrtvovanost koju su pokazali u proteklom periodu.

“Svim našim radnicima, medicinskim tehničarima i sestrama, ispred firme smo pripremili male poklone kao znak pažnje i zahvalnosti za sve što su u radili”, poručila je Smiljanićeva.

Ona je navela da su radnici Doma zdravlja Prijedor bili adekvatno pripremljeni i raspoređeni od trijaže na ulazima, preko tri karantina u Prijedoru do podrške na graničnom prelazu Gradiška.

SRNA