Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, izvršili su kriminalističku obradu više lica, što je rezultiralo rasvijetljavanju šest krivičnih djela počinjenih na području grada Prijedora i opštine Novi Grad.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da su osumnjičena lica A.Ž. (1985) i S.B. (1983), oba iz Prijedora, počinila krivično djelo „Teška krađa“ na način da su u toku noći 15/16.04.2018. godine, upotrebom fizičke snage ušli u ograđeni prostor jednog građevinskog preduzeća, privatnog vlasništva u Prijedoru, odakle su otuđili aluminijske profile, ukupne težine oko 100 kilograma i materijalne vrijednosti oko 2.150 KM.

Policijski službenici, pronašli su otuđene predmete na jednom od preduzeća za otkup sekundarnih sirovina u Prijedoru, a koja će biti vraćena vlasniku, oštećenom izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Preduzimajući dalje mjere i radnje na rasvijetljavanju krivičnih djela, utvrđeno je, da je osumnjičeno lice S.L. (1984) iz Prijedora, dana 15.04.2018. godine, počinilo krivično djelo „Krađa“, gdje je iz jedne porodične kuće u Prijedoru otuđilo novac u iznosu od 100 KM, za koji iznos je i pribavilo protivpravnu imovinsku korist.

U nastavku aktivnosti izvršena je i kriminalistička obrada lica A.B. (1978) iz Sanskog Mosta, kojom je utvrđeno, da je osumnjičeno lice počinilo četiri krivična djela „Prevara“, jedno na području grada Prijedora u mjesecu februaru i tri na području opštine Novi Grad u mjesecu aprilu tekuće godine, na način da se lažno predstavljalo i od oštećenih lica uzimalo novac za usluge koje nije izvršavalo.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv navedenih lica biće dostavljeni izvještaji za počinjena krivična djela.

PU Prijedor
Foto – ilustracija