Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica Policijske uprave Prijedor, dana 27.09.2017.godine, lišili su slobode lice B.C. (1992) iz Kozarske Dubice, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnog djela „Teška krađa“ počinjenog u novembru mjesecu 2015. godine nad objektom kuće vlasništvo lica K.Š. iz Kozarske Dubice.

Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeno lice počinilo krivično djelo koje mu se stavlja na teret, kom prilikom je otuđio veću količinu alatnih mašina i alata ukupne vrijednosti oko 15.000 KM.

Daljim radom na rasvjetljavanju okolnosti izvršenja krivičnog djela, kod četiri lica iz Kozarske Dubice pronađena je većina otuđenih predmeta koje su navedena lica kupila od osumnjičenog.

Pronađeno je i privremeno oduzeto više hilt mašina, ručnih cikulara, bušilica, brusilica, ubodna pila, mašina za šlajfanje, pumpa za vodu, motorna pila, kao i drugi sitni alat, koji će biti vraćeni vlasniku.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, kojem će, po kompletiranju predmeta, protiv lica B.C., biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Teška krađa“.

PU Prijedor