Rudar-Prijedor je poslije dva remija u prvenstvu Prve lige Republike Srpske, protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva kod kuće, a potom i na gostovanju „fenjerašu“ dobojskoj Slogi, identičnim rezultatom 1:1, zaostao iza lidera Zvijezde 09 tri boda.

Ognjen Davidović, u zadnjoj liniji ove sezone pouzdan po desnom boku, ne traži alibi za tim trenera Zlatka Jelisavca, ali i iznosi objektivne razloge.

– Najbitnije je da smo svjesni da smo podbacili, prije svega u prvom poluvremenu utakmice sa Slavijom. Morali smo savladati „sokolove“, ali zgusnut raspored i ritam srijeda-subota zbog okršaja u Kupu Republike Srpske i Kupu Bosne i Hercegovine su uticali na posljednja dva ishoda. Igrački fond, kada dođe do neželjenih povreda i kartona, je mali, oni koji su u sastavu opterećeni su sa velikom minutažom sa malo odmora i svakako da je i to uticalo da ne ostvarimo pobjede – priča Davidović.

Ipak, ne gube „rudari sa Sane“ psihološku stabilnost i mirno se u Ljubiji pripremaju za odlazak u Etno selo Stanišići na megdan glavnom konkurentu u borbi za plasman u Premijer ligu BiH.

U to je uvjeren i Davidović, kojem je stiglo priznanje Slobodana Starčevića, koji ga je uvrstio na spisak selekcije RS za igrače do 21 godine, a sa njim su, uz najbližeg saradnika izvanrednog stratega Krupe iz Krupe na Vrbasu, Sašu Keranovića, iz Rudar-Prijedora saigrači Aleksandar Vojnović i Stefan Gavranović.

-Nadamo se oporavku Demira Jakupovića, koji je prije povrede na utakmici Kupa RS u Mrkonjić Gradu protiv Slobode u dva meča postigao tri gola. Zvijezda 09 je kao domaćin u tri utakmice ostvarila sve tri pobjede, uz gol-razliku 7:0. Idemo da pokušamo da se nadigravamo sa njom i siguran sam da ćemo pružiti maksimum i nećemo joj biti nimalo lak protivnik – naglasio je Davidović.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com