Da se kuglaška sezona 2023/24. završi sasvim uspješno kako je i počela, pobrinuo se KK “Rudar” Prijedor koji je organizovao drugo po redu Prvenstvo grada Prijedora.

Učestvovali su 32 kuglaša i kuglašice, uglavnom svi članovi “Rudara”.

Kroz tri kruga kvalifikacija koja su igrana u kuglani “Urije” u Prijedoru, nije bilo većih iznenađenja, jer su uglavnom najbolji kroz proteklu sezonu pokazali zbog čega su tu.

Poslije dvije eliminacione runde, u finalu su ostali Đorđe Paštar koji je za protivnika imao Miodraga Trklju, dok su se za treće mjesto borili dvojica Siniša, Miljatović i Knežević.

Kuglaški veteran Paštar Đorđe (621) nije dopustio nikakvo iznenađenje te se okitio titulom pobjednika grada Prijedora pobijedivši prošlogodišnjeg pobjednika Miodraga Trklju (599), dok je u borbi za treće mjesto Siniša Knežević (624) savladao kapitena “Rudara” Sinišu Miljatovića (621).

Pehar pobjedniku kao i diplome i medalje podijelio je predsjednik Kluba Lazo Marčetić.

On je rekao i da je Đorđe Paštar, prije svega, zahvaljujući velikom iskustvu i odnosom prema ovom sportu, sjajno vodio svoju ekipu i kroz proteklu sezonu u kojoj su ostvareni istorijski rezultati Kuglaškog kluba “Rudar” Prijedor.

Ovim prvenstvom takmičarski dio sezone je završen, pa slijedi odmor do priprema za narednu.

kozarski.com