Iako je pred derbi na početku prvenstva Prve lige Republike Srpske u Janji, gdje je drugoplasiranom prošle sezone Podrinju na megdan išao drugoplasirani Rudar-Prijedor, bilo mnogo dušebrižnika „rudara sa Sane“, ispostavilo se da za to nije bilo velike potrebe.

Posebno ne za insinuacije o bojkotu šefa stručnog štaba od strane igrača, kako je u sve „dobro upućena“ čaršija komentarisala, pa je takvih stavova bilo i u javnosti.

Izabranici Zlatka Jelisavca, koji je isticao da vjeruje u njih, i pored činjenice da su u posljednja dva meča na turnirima u Mrkonjić Gradu i Žeravici, doživjeli poraze od Slobode, odnosno Jedinstva uz ukupnu gol-razliku od 0:10, pokazali su svoj kvalitet u borbama za bodove i slavili pobjedu od 2:1i vratili se kući – pjevajući.

– Znali smo da nas u Janji čeka uvijek dobar i „tvrd“ domaćin, što je Podrinje i potvrdilo ranim vođstvom. Ipak, uspjeli smo da se vratimo do poluvremena i pogotkom Ognjena Jaćimovića stignemo do izjendačenja. U nastavku, realno gledano stvarili smo više šansi. Iako smo u posljednjim provjerama zakazali na planu efikasnosti, vjerovali smo pre svega u kvalitetan rad tokom pripremnog perioda i rezultat je na kraju stigao već na startu takmičenja. Poslije prekršaja nad Nemanjom Vejnovićem u sudijskoj nadoknadi vremena, hvala Bogu uspio sam da iskoristim penal za pobjedu. Ipak, trijumf će imati svoju težinu samo ukoliko savladamo povratnika u elitni rang Srpske, Napredak iz Donjeg Šepka – rekao je čovjek odluke za prva ovosezonska tri boda Prijedorčana Draško Lolić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com