gomjenica-naprijed-jesen-1Gomjenica je porazom u derbiju začelja Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad od Naprijeda (0:1), koji je do ovog kola imao tri boda više na pretposljednjoj poziciji, ostala prikovana za samo začelje sa osam osvojenih bodova.

Prijedorčanima će ukoliko žele opstanak u ovom rangu takmičenja biti izuzetno teško, a nevolja je što trener Mile Kotaran u ovom važnom okršaju nije mogao da računa na četvoricu standardnih prvotimaca, kapitena Tadića, Mijatovića, Đurkića i Draganića.

Već u 4.minuti nepažnja u odbrani domaćih, koju nakon kornera Vladana Ilića koristi Dejan Diljević i glavom šalje loptu u mrežu za 0:1.

Mogli su Banjalučani u 17.minuti udvostručiti prednost, kada se Nemanja Todorović našao sam pred golmanom Vojislavom Vasiljevićem, koji je odlično intervenisao.

gomjenica-naprijed-jesen-2Samo dva minuta kasnije na drugoj strani Dario Radanović je u šesnaestercu sa desne strane našao donji suprotan ugao, ali je čuvar mreže gostiju Darko Bajić izbio loptu u korner.

Vasiljević se istakao i u 24.minuti kada je zaustavio udarac iz blizine Diljevića, a do odmora ostao je rezultat nepromijenjen.

U nastavku Branislav Kajtez je bio u šansi, a kada su svi već vidjeli loptu u mreži, ona je završila na stativi.

Uzvraća rival tri minuta kasnije kada Milan Bojinović iz slobodnog udarca sa oko 25 metara iskosa sa lijeve strane gađa gornji ugao Vasiljevića, koji se nije dao nadmudriti.

U 68.minuti Diljević iz „slobodnjaka“ sa oko 20 metara pogađa stativu, a gostujući tim je, mora se reći, iako je po igri zasluženo odnio sva tri boda, imao blagonaklonost sudije Branislava Todorovića.

Djelilac pravde iz Gradiške, iako direktno nije uticao na konačan ishod, u procjeni prekršaja bio je pristrasan, a u 83.minuti kada je Kajtez u naletu u kaznenom prostoru pao jer je bio u kontaktu sa Bajićem, dobio je žuti karton, iako je Todorović mogao da svira i jedanaesterac.

U posljednjim trenucima pridružio mu se i prezimenjak, pomoćni sudija iz Čelinca, Vladan Todorović, signalizirajući ofsajd-poziciju, pošto je Slobodan Lazić prihvatio loptu i mogao da donese izjednačenje.

gomjenica-naprijed-jesen-3Regionalna liga RS-grupa Zapad
FK Gomjenica: FK Naprijed 0:1(0:1)

Prijedor
Stadion: Kod Celpaka
Gledalaca: 50
Sudija: Branislav Todorović (Gradiška) 5,5
Strijelac: Diljević u 4.minuti
Žuti kartoni: Dragić, Čorokalo, Kajtez, Milošević, Torbica (Gomjenica), Diljević, Lakić (Naprijed)

GOMJENICA:
V.Vasiljević 7,5, Dragić 6,5, Knežević 6 (od 73. Milošević -), Stipić 6,5, Torbica 6,5, Davidović 6,5, Kreća 7, Mršić 6,5 (od 73. Lazić -), Kajtez 6,5, Radanović 6 (od 46. Pantoš 6), Čorokalo 6,5

NAPRIJED:
Bajić 7, Vasiljević 6,5 (od 85. Jotanović -), Lakić 7, Novaković 7,5, Diljević 7, Miletić 6,5, Ilić 6,5 (od 75. Sredić -), Tomičić 6,5, Sabljić 7, Bojinović 6,5, Todorović 7

Igrač utakmice: Stefan Novaković

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

gomjenica-naprijed-jesen-4 gomjenica-naprijed-jesen-5