don-volonteri-sastanakPosljedice majskih poplava još uvijek nisu do kraja sanirane u većini opština i gradova u Bosni i Hercegovini, za šta su im prije svega potrebni ljudi.

Udruženje „DON“ iz Prijedora svoje aktivnosti u narednih mjesec dana usmjerava na pomoć poplavljenim područjima organizujući volonterske kampove.

Na poziv „DON-a“, pod pokroviteljstvom UNDP-ija i uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Norveške, dvadeset volontera u utorak, 15.07.2014. godine, kreće ka Šamcu i Domaljevcu.

Angažovani volonteri će u narednim danima raditi na uređenju vrtića, školskih objekata, dječijih igrališta u pomenutim opštinama. Za potrebe sanacije i dovođenja u funkciju ovih objekata obezbjeđena su sredstva za nabavku dijela opreme koja je stradala u poplavama.

„DON“ poziva i ostale Prijedorčane koji su voljni da učestvuju u volonterskim kampovima u Doboju i Bijeljini koji se organizuju kao pomoć u obnovi poplavljenih područja, da se jave u prostorije Udruženja svakodnevno od 8-16 časova a za više informacija možete se obratiti na telefonske brojeve 052/231-155, 232-155, kontakt osoba Željko Marić.

UG „DON“ Prijedor