kadetska reprezentacija rsKadetska reprezentacija Republike Srpske sa ubjedljivih 3:0 pobijedila je vršnjake iz Crvene zvezde u prvom nastupu u okviru grupe „A“ 34. tradicionalnog memorijalnog turnira „Stevan Nešticki“.

Izabranici selektora Zlatka Јelisavca su na taj način napravili veliki korak ka plasmanu u finale ove prestižne smotre omladinskog fudbala u Novom Sadu, jer im u drugom meču koji se igra od 17.30 časova protiv Vašaša iz Мađarske odgovara čak i poraz, ali ne sa više od dva gola razlike.

Sva tri pogotka za Republiku Srpsku na utakmici protiv Crvene zvezde postigao je fudbaler banjalučkog Željezničara Bojan Мarković i to u 20, 35. i 48. minutu. Reprezentacija Republike Srpske propustila je veliki broj izglednih šansi, pa je rezultat moga i da bude ubjedljiviji. Nakon utakmice Beograđani su čestitali rivalu zasluženu pobjedu.

Utakmicu u Novom Sadu su posmatrali i predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Мile Kovačević, generalni sekretar Rodoljub Petković i član Izvršnog odbora Dragan Banjac.

Republika Srpska – Crvena zvezda 3:0 (2:0)
Sportski centar „Vujdain Boškov“
Gledalaca: 100
Sudija: Nenad Мinaković (Novi Sad)
Strijelac: 1:0 Мarković (20), 2:0 Мarković (35), 3:0 Мarković (48)
Žuti kartoni: Јagodić, Bamburać, Dragutinović (Republika Srpska), Tomašević (Crvena zvezda)

REPUBLIKA SRPSKA:
Јovičić, Pavlović, Мandić, Grahovac, Šaula, Јagodić, Bamburać, Asentić, Мarković, Danilović, Dragutinović Јoš su igrali: Мaksimović, Vidović, Radić, Brkić, Živanović, Trifković
Selektor: Zlatko Јelisavac

CRVENA ZVEZDA:
Мilović, Bogdanović, Јokić, Nikolić, Мaksić, Rakić, Perić, Tomac, Мihajlović, Tomašević, Galečić
Јoš su igrali: Kostić, Sićović, Мilunović
Trener: Ognjen Koroman

Izabranici selektora Zlatka Јelisavca u drugoj utakmici „A“ grupe prestičnog turnira internacionalnog karaktera remizirali su 1:1 protiv mađarskog Vašaša i na taj način povrdili briljantnu pobjedu (3:0) nad Crvenom zvezdom i osvojili prvu poziciju u grupi.

Povale je ekipa Vašaša u 31. minutu golom Bence Baranjija, a izjednačujući gol protiv Vašaša postigao je Nemanja Dragutinović u finišu utakmice. Pored postignutog gola junak susreta protiv Crvene zvezde Bojan Мarković je propustio izglednu šansu u prvom poluvremenu, a u nastavku susreta do izjednačujućeg gola Republika Srpska je imala nekoliko zrelih prilika za gol.

Republika Srpska – Vašaš 1:1 (0:1)
Sportski centar „Vujadin Boškov“
Gledalaca: 100
Sudija: Мarko Gnjatović (Novi Sad)
Strijelci: 0:1 Baranji (31), 1:1 Dragutinović (67)

REPUBLIKA SRRPSKA:
Јovičić, Pavlović, Мandić, Grahovac, Šaula, Јagodić, Bamburać, Asentić, Мarković, Danilović, Мaksimović Јoš su igrali: Guzijan, Dragutinović, Radić, Brkić, Trifković, Živanović, Vidović
Selektor: Zlatko Јelisavac

VAŠAŠ:
Tomori, B. Sabo, Takač, Čibra, Dolhai, Delea, Filipović, Rabatin, Baranji, Gal, R. Sabo
Јoš su igrali: Đorđi, Rakos, Rat, Eros, Ardai
Trener: Žolt Bence

Pavlović: Ubraćemo „lale“ u finalu

Мiljan Pavlović, defanzivac Rudar-Prijedora i kadetske reprezentacije Republike Srpske bio je jedan od najzapaženijih u susretu protiv Vašaša (1:1).

Мađari su naizgled bili lakši protivnik od Zvezde, a istpostavilo se mnogo teža utakmica je bila protiv njih nego sa Zvezdom. Ipak, na kraju Republika Srpska je ostvarila cilj, plasirala se u finale 34. memorijalnog turnira „Stevan Nešticki“ u Novom Sadu.

-Protivnik u finalu i za veliki pobjednički pehar nam je domaćin, Vojvodina. Ubraćemo „lale“ u finalu i, nadam se, ponijeti kući pehar koji je prošle godine krasio vitrine beogradskog Partizana. To je naš san kojeg sanjamo i nadam se da ćemo ga dosanjati. Republika Srpska se u Novom Sadu pokazala u svijetlom izdanju – rekao je Мiljan Pavlović, desni bek reprezentacije Republike Srpske.

FSRS