ndp-cavicPredsjednik Narodnog demokratskog pokreta /NDP/ Dragan Čavić izjavio je juče u Prijedoru da opozicione stranke aktivno rade na uspostavljanju zajedničkog djelovanja koje će biti intenzivnije i organizovanije.

Čavić je istakao da će opozicione stranke zajedno nastupiti na izborima, te da će s tim u vezi javnosti ubrzo dati preciznije detalje.

Na konferenciji za novinare, održanoj prije sjednice Izvršnog odbora NDP-a, Čavić je rekao da je ova stranka zabrinuta zbog političke, ekonomske i socijalne situacije u Republici Srpskoj.

“Vlada Srpske je doživjela fijasko u pregovorima sa Međunarodnim monetarnim fondom /MMF/, barem u ovoj fazi, i najvjerovatnije će posegnuti za novim zaduženjima kod komercijalnih banaka”, dodao je Čavić.

On je rekao da se može očekivati da će Republika Srpska u sljedećem ciklusu zaduženja imati još nepovoljnije uslove zaduživanja.

Prema njegovim riječima, NDP izražava zabrinost namjerom da se na području Prijedora pokušava prodati pripadajući dio državnog kapitala u Rudnicima “LJubija”.

“Republika Srpska mora ostati suvlasnik kapitala u `Arselor Mitalu` onako kako je to zamišljeno na početku, jer je interes da čuvamo vlastite resurse i da kroz poslovnu politiku tog preduzeća utičemo na eksploataciju željezne rude u Prijedoru, te da omogućimo da u perspektivi i zajednica ima koristi i da se istovremeno obezbijedi povećano zapošljavanje”, istakao je Čavić.

Predsjednik Izvršnog odbora NDP-a Krsto Jandrić izjavio je da će na sjednici članstvo ovog odbora biti informisano o tehničkim pripremama za izbore i razvoju infrastrukture stranke.

SRNA