atv-pljacka-mjenjacnica bingo dobojPrije dvadesetak dana u Prijedoru, sada u Doboju, po istom scenariju opljačkana je mjenjačnica u tržnom centru Bingo. Osim načina na koji su pljačkaši došli do novca, poklapa se čak i vrijeme – u akciju su krenuli oko 4 sata ujutro.

Pljačkaši su autom probili ulazna vrata tržnog centra. Iz mjenjačnice koja se nalazi u sklopu tog objekta ukrali su kasu s novcem.

Prijedorski pljačkaši ostavili su vozilo, a dobojska policija nema ni taj trag. Ne izjašnjavaju se ni o tome da li se dvije pljačke mogu dovesti u vezu. Samo informacija da su prije podne obavili uviđaj i da istraga traje.

“Policijski službenici CJB Doboj preduzimaju sve mjere i radnje kako bi u što kraćem roku pronašli izvršioca, odnosno izvršioce ovog krivičnog djela koje je okvalifikovano kao teška krađa”, rekla je Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj.

Na mjenačnici su vidljiva oštećenja, ali zaposleni za kamere nisu bili raspoloženi. Navodno je u kasi bila manja količina novca, ali iznos niko ne spominje. Objekat je zbog uviđaja bio zatvoren, a proradio je čim je policija otišla.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

ATV BL