sirotanovici kod nedje debelog (1)Krčma „Kod Neđe Debelog“ još jednom se pokazala kao jedno od kult(ur)nih mjesta Prijedora i njegove bliže i dalje okoline.

Nakon što je ovaj nadaleko poznati ugostiteljski objekat lani bio domaćin muzičkog festivala „Neđzit Fest“, multimedijalnog spektakla „Čvarčijada“ te manifestacije za sve zaljubljene, popularnog „Rakijalinova“ i gostovanja vrhunskih (čitaj pokojnih) kompozitora na Večeri klasične muzike tokom ove godine, na red je došlo i gostovanje jednog teatra.

Nije to bio u pitanju bilo kakav teatar, već jedan i jedini (baš kao i Neđo Debeli), neponovljivi Anti Kulturni Teatar „Sirotanovići“ iz Banjeluke, grada sumnjivog murala, znaš.

Ovacije kakve su sinoć doživjeli Dule, Mirkan i Igor, riječima je teško opisati.

sirotanovici kod nedje debelog (20)Navesti barem otprilike količinu rakije i piva koji su popijeni bilo bi još teže (bilo je i prasetine).

Specijalno za ovu priliku stigla je i hostesa, a tražila se i džabna karta više za ulaz u krčmu pa su mnogi ovaj jedinstveni nastup pratili vireći kroz prozor.

„Sirotanovići“ su „Kod Neđe Debelog“ na „daskama koje rakiju znače“ pred međunarodnom publikom koja je stigla sa svih strana Prijedora, Banjaluke, a bogami i Hrvatske, upoznali prisutne sa mnogim tajnama sirot`nje, kru` te je.o, znaš.

Ipak, ona najglavnija tajna, sveta tajna krmoklanja, ostala je tajna i dalje, jer, ipak, treba ostaviti nešto i za poslije, znaš.

Ponesen sjajnom atmosferom na ovom „hepeningu“, sa nekoliko vanvremenskih hitova, predstavio se i 88-godišnji Gane, redovna mušterija kod Neđe Debelog, a nisu izostale ni note stranih „metalaca“ i „rokera“.

Naravno, ne smijemo zaboraviti ni čovjeka bez koga sve ovo ne bilo to, znaš.

Neđo Debeli je još jednom potvrdio da on samo „prati ono što omladina `oće“ i prilagođava se njihovim željama i zahtjevima.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

Vezane vijesti:

SJAJNA ATMOSFERA NA PRVOM NEĐZIT FESTU – FOTO
http://www.prijedordanas.com/?p=6203

FENOMENALNO PRVO IZDANJE NEĐZIT FESTA – FOTO
http://www.prijedordanas.com/?p=6246

MIRSO MRKALJ IZ BIŠĆANA POSTAO PRVI SVJETSKI PRVAK U BRZOM JEDENJU ČVARAKA – FOTO
http://www.prijedordanas.com/?p=12281

POBJEDNIK „ČVARČIJADE“: PRESUDILI SU MOJ APETIT I ŽELUDAC-NIKO MI NE ZAMJERA ŠTO JEDEM ČVARKE – FOTO
http://www.prijedordanas.com/?p=12327

ATMOSFERA I TAKMIČARI PRVE „ČVARČIJADE“ ULAZE U ISTORIJU – FOTO I VIDEO
http://www.prijedordanas.com/?p=12372

I KLADIONIČARI TRLJAJU RUKE: NAJVEĆI FAVORIT ČVARČIJADE NESLAVNO PROŠAO – FOTO
http://www.prijedordanas.com/?p=12576

ODRŽANO VEČE KLASIČNE MUZIKE POD DIRIGENTSKOM PALICOM NEĐE „FON RAKIJANA“ DEBELOG – FOTO – VIDEO
http://www.prijedordanas.com/?p=19432

RAKIJALINOVO ZA ANTOLOGIJU: NE PROSIPAJTE RAKIJU, NISU TO MRVE DA SE MOGU POKUPITI – FOTO
http://www.prijedordanas.com/?p=16099

RAKIJALINOVO: „LOLE IZ VOLARA I OKOLINE“ NAJBOLJI U ISPIJANJU RAKIJE – FOTO
http://www.prijedordanas.com/?p=15980

sirotanovici kod nedje debelog (5) sirotanovici kod nedje debelog (6) sirotanovici kod nedje debelog (7) sirotanovici kod nedje debelog (9) sirotanovici kod nedje debelog (12) sirotanovici kod nedje debelog (13) sirotanovici kod nedje debelog (14) sirotanovici kod nedje debelog (15) sirotanovici kod nedje debelog (16)