Kafana „Kod Neđe Debelog“ koja se nalazi na prijedorskoj zelenoj pijaci „na granici“ Pećana i Raškovca bila je ovog petka domaćin novog epskog takmičenja nazvanog vrlo jednostavno RAKIJALINOVO.

U samom nadmetanju u kojem su učešće uzele čitave tri ekipe, ubjedljivu pobjedu je odnijela ekipa „Lole iz Volara i okoline“ predvođena Neđom Debelim, „apsolutnim gospodarem holesterola“ i jedinim jahačem „svinjokalipse“.

Tročlana ekipa je bila najbrža u ispijanju litre rakije. Dok su ostali pili iz čašica i čaša, Neđo je rakiju „tukao“ direktno iz flaše pa pobjeda njegove ekipe nije bila iznenađenje.

Vicešampionsku titulu osvojila je ekipa „Kompanija sira“ dok su bronzano odličje dohvatila „Bratova braća“.

Nakon što je organizacioni odbor razmazio sve takmičare tokom „Čvarčijade“ bogatim nagradnim fondom, tako je bilo i ovaj put.

„Lolama iz Volara i okoline“ pripala je fenomenomenalna prva nagrada u vidu brezove metle, „Kompanija sira“ je osvojila teglu ajvara nepoznate marke, dok su „Bratova braća“ morala da se zadovolje sa litrom surutke i knjigom „Sevdalinka and Bosniak Folk Poetry“ autora Enesa Kujundžića.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
rakijalinovo (2) rakijalinovo (3) rakijalinovo (4) rakijalinovo (5)