nedjzit fest-foto (17)Kada se „rodila“ ideja o organizaciji prvog „NEĐZIT FESTA“, festivala muzike, krmatne, pivurne, čvaraka i miropomazanja, ni sami organizatori, a bogami ni domaćin Neđo, ni u snu nisu očekivali ovakav uspjeh.

Petak, 1. avgust 2014. godine ostaće nekim slovima upisan u anale prijedorske underground scene kao dan kada se rodila tradicija „NEĐZIT FESTA“.

Brojka od preko 500 posjetilaca, mladih Prijedorčana, koji su prodefilovali ispred jedne i jedine bine/arene tokom prve i jedine večeri ovog Festivala oduševila je sve.

Prostor oko krčme „Kod Neđe Debelog“ bio je pretijesan, neosvijetljen i nedovoljno blatnjav da bi vam riječima opisali sjajnu atmosferu koja je vladala ovog petka.

Šta tek reći o hiljadama flaša popijenog piva i litrima domaće rakije.

„Ostali smo bez teksta, ali ne i bez dobre muzike, raspoloženja i piva“ kaže Veljko Latinović, građevinski stručnjak za pablik rilejšn „NEĐZIT FESTA“.

On je dodao da svi festivali liče jedan na drugi a jedino je „NEĐZIT FEST“ poseban i spektakularan!

U takmičarsko-revijalno-zabavnom dijelu učestvovali su mladi prijedorski bendovi „Zvezde Grandža“, „Marintija“, te doajen prijedorskih muzičkih talenata Nešad Selman, a mikrofona se „dohvatio“ i domaćin Neđo, kao i još neki gosti.

„Već sad možemo reći da počinjemo pripreme za naredni NEĐZIT FEST koji će biti još bolji. Obećavamo dobru zabavu i direktan internet prenos, barem preko lajvskora gdje ćemo upisivati svako popijeno pivo…“, dodao je Latinović.

Organizatori Festivala bili su redovni i povremeni gosti jedne i jedine, Vaše i naše, najdraže krčme u univerzumu, a bogami i šire, „KOD NEĐE DEBELOG“.

Domaćin festivala, koji je održan u pomenutom „kultnom“ okupljalištu na zelenoj pijaci, a koje se inače u realnom životu zove „Brko“, bio je jedan od najraspoloženijig cijele večeri.

„Ovo je ludilo“, bio je kratak domaćin Neđo „Debeli“.

Naročitu zahvalnost organizatoru duguju konobarici Dragici koja je vraćala kusur i kada ga nije bilo i nije joj ispala nijedna pivska flaša.

Do narednog „NEĐZIT FESTA“ donosimo vam dio atmosfere.
nedjzit fest-foto (1) nedjzit fest-foto (2) nedjzit fest-foto (3) nedjzit fest-foto (4) nedjzit fest-foto (5) nedjzit fest-foto (6) nedjzit fest-foto (7) nedjzit fest-foto (10) nedjzit fest-foto (9) nedjzit fest-foto (11) nedjzit fest-foto (12) nedjzit fest-foto (18) nedjzit fest-foto (13) nedjzit fest-foto (14) nedjzit fest-foto (15) nedjzit fest-foto (8) nedjzit fest-foto (16) nedjzit fest-foto (19)