cvarcijada-rus (1)Možda nisu izmislili klađenje, ali u kladionicama na „Ostrvu“ (Velika Britanija) se možete kladiti na raznorazne događaje.

Kada bi se kladili da u britanskim i ostalim svjetskim kladionicama nije bilo ponude za Prvo svjetsko prvenstvo u brzom jedenju čvaraka koje je održano u kafani „Kod Neđe Debelog“, vjerovatno bismo nešto i dobili.

Ako nije bilo kod onih najpoznatijih, jeste u Prijedoru.

Naime, uoči „Čvarčijade“, pojavile su se brojne opklade o mogućem pobjedniku ovog jedinstvenog takmičenja.

Neke su uključivale novac, neke su uključivale ture pića, a neke i čvarke.

Ono što je gotovo svakoj opkladi bilo zajedničko je ime favorita, a u ovom slučaju radilo se o Rusu, „velikom gospodaru prijedorskih parkinga“, a kvote na njegovu pobjedu padale su od početnih 1,75 tokom sedmice na 1,40 tokom petka što ipak nije spriječilo mnoge da se klade na njegovu pobjedu, kako zbog svog navijačkog opredjeljenja tako i zbog dojave koja je stigla iz dalekog Singapura.

cvarcijada-rus (4)Dvadesetak minuta prije početka samog takmičenja, zbog velikog broja uplata, klađenje na Rusov trijumf povučeno je iz ponude što je mnoge podstaklo da pomisle da se radi o namještaljci.

Međutim, Rus je iznevjerio svoje najvjernije navijače i nije se domogao prva tri mjesta, iako se Mirso trudio da mu pomogne(čitaj, trpao mu čvarke u usta čime je rizikovao diskvalifikaciju).

Tome su se najviše obradovali lokalni „bukmejkeri“ koji su zadovoljno trljali ruke.

Ipak, ovom velikom favoritu za utjehu je ostala nagrada u vidu jedne litre šampona od koprive nepoznatog proizvođača i fotografisanje sa fanovima.

Na kraju Rus je bio neraspoložen za izjave.

cvarcijada-rus (2)„Konfete su mi upale u činiju sa čvarcima pa sam mnogo vremena izgubio da ih istjeram odatle, a i Mirso je trpao svoje ruke u moja usta. Žaliću se“, kratko je dodao favorit publike.

Rusova krvna slika se naglo popravila kada je ugledao nekoliko flaša piva koje su se našle ispred njega na stolu kao dar vjernih navijača.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com i Veljko Latinović

Vezane vijesti

MIRSO MRKALJ IZ BIŠĆANA POSTAO PRVI SVJETSKI PRVAK U BRZOM JEDENJU ČVARAKA – FOTO
http://www.prijedordanas.com/?p=12281

POBJEDNIK „ČVARČIJADE“: PRESUDILI SU MOJ APETIT I ŽELUDAC-NIKO MI NE ZAMJERA ŠTO JEDEM ČVARKE – FOTO
http://www.prijedordanas.com/?p=12327

ATMOSFERA I TAKMIČARI PRVE „ČVARČIJADE“ ULAZE U ISTORIJU – FOTO I VIDEO
http://www.prijedordanas.com/?p=12372

cvarcijada-rus (3)