cvarcijada-atmosfera i takmicari (1)Iza nas je Prvo svjetsko prvenstvo u brzom jedenju čvaraka, popularna „Čvarčijada“. Obično se pamte pobjednici a ostali padaju u zaborav.

Nadamo se da će atmosfera i svi učesnici ovog prestižnog takmičenja ostati upisani u istorijskim knjigama, ili barem na Wikipediji.

Evo i svih onih koji su se prijavili: Rus, Čagalj, Gogi, Kupreški predator, Grga, Mirso, Emir, Dragan, Čađo, Prica, Gane, Bigzi(odustao od učešća kako bi bio u stručnom štabu favorita Rusa), Živko, Kačavenda, Elvir i Trkulja.

Kao što već znate Mirso, Emir i Grga su osvojili prva tri mjesta, a utješne nagrade su pripale Rusu i Ganetu.

Sve pohvale idu i domaćinu Neđi koji je za svoj pregalački rad nagrađen u petak uveče pa je postao ponosni nosilac titula „apsolutni gospodar holesterola“ i jedini jahač „svinjokalipse“.

cvarcijada-atmosfera i takmicari (2)Treba na kraju naglasiti i sjajnu atmosferu u krčmi „Kod Neđe Debelog“ kojoj je doprinijelo i oko 200 posjetilaca. Kako je kafana „podnijela“ toliki broj je posebna priča.

Sve je podsjećalo na neki antologijski rok koncert, smjenjivali su se hitovi čiji su autori AC DC, Nirvana, Guns N Roses, Motorhead, Black Sabath, a od onih domaćih dominirali su Zabranjeno Pušenje i Riblja Čorba.

Pohvale idu i za ozvučenje koje je „izdržalo“ sve napore.

Na kraju još jedan detalj koji je obilježio „Čvarčijadu“. U momentu svečanog otvaranja letjele su „konfete“ i papirići, pa se na trenutak moglo pomisliti da se nalazimo na derbiju Boka Juniors- River Plata.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

Vezane vijesti

MIRSO MRKALJ IZ BIŠĆANA POSTAO PRVI SVJETSKI PRVAK U BRZOM JEDENJU ČVARAKA – FOTO
http://www.prijedordanas.com/?p=12281

POBJEDNIK „ČVARČIJADE“: PRESUDILI SU MOJ APETIT I ŽELUDAC-NIKO MI NE ZAMJERA ŠTO JEDEM ČVARKE – FOTO
http://www.prijedordanas.com/?p=12327

cvarcijada-atmosfera i takmicari (3) cvarcijada-atmosfera i takmicari (4) cvarcijada-rezultati (11)