cjb prijedor-akcija stampac (1)Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor, su 17.09.2015. godine prilikom realizacije akcije kodnog naziva „Štampač“, na bazi prethodno prikupljenih operativnih saznanja i na osnovu naredbe Suda BiH, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata u mjestu Omarska, kod Prijedora, a koje koristi lice D.T (1995) iz Prijedora.

Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli štampač-skener i 26 krivotvorenih novčanica u apoenu od 50 KM.

Osumnjičeni D.T. je isti dan lišen slobode i nad istim je izvršena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Krivotvorenje novca“.

Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je D.T. kupio štampač-skener, nakon čega je napravio kalup od debljeg papira u koji je stavljao papir na kojem je štampao krivotvorene novčanice u apoenu od 50 KM. Dalje je utvrđeno da je osumnjičeni stavljao u promet krivotvorene novčanice.

U toku je dokumentovanje i kompletiranje predmeta nakon čega će isti uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu na dalje postupanje biti predat Tužilaštvu BiH, a oduzeti predmeti u depozit i nadležnost Suda BiH.

CJB Prijedor

cjb prijedor-akcija stampac (3) cjb prijedor-akcija stampac (2) cjb prijedor-akcija stampac (4) cjb prijedor-akcija stampac (5)