don-prioritetni problemi mladih-kako ih rijesiti (1)Inovativan način rješavanja problema zaštite okoliša volonterskim radom mladih predstavljen je na okruglom stolu pod nazivom “Prioritetni problemi mladih i način rješavanja istih”.

Udruženje građana „DON“ i radna grupa savjeta učenika srednje muzičke škole “Savo Balaban” iz Prijedora predstavili su rezultate ankete provedene u lokalnoj zajednici na temu priritetnog rješavanja problema, gdje je uređenje školskog dvorišta jedan od prirotetnih problema za rješavanje.

Predstavnica radne grupe Elma Semanić je tom prilikom predstavila i prijedlog projekta koji su učenici pripremili i na taj način pozvali prisutne predstavnike lokalne zajednice da učestvuju u realizaciji projekta i uređenju dvorišta svojim doprinosom u robi, novcu, uslugama ili volonterskim angažmanom.

“Aktivni mladi za bolju budućnost” i je dio projekta „Dijalog za budućnost“ koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Projekat „Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).‪

DON Prijedor

don-prioritetni problemi mladih-kako ih rijesiti (2) don-prioritetni problemi mladih-kako ih rijesiti (3)