zoran mijic mrmiZoranu Mijiću, poznatijem po nadimku Mrmi, bivšem fudbalskom golmanu, a sada učitelju čuvara mreže u drugoligašu Republike Srpske, Borcu iz Kozarske Dubice, Bog je na Gospodnjem putu dodijelio ulogu spasioca ljudskih života.

Od Banjaluke, preko Prijedora do Kozarske Dubice, ime Zorana Mijića treba izgovarati sa poštovanjem, s obzirom da se radi o čovjeku koji je, sticajem raznih okolnosti, spasio već nekoliko mladih života.

Sanela Ćustić, djevojčica rođena 2007. godine, ni slutila danas nije, vozeći se biciklom, da će na nju oko 15.30 časova naletjeti auto marke „pežo 207“ u ulici majora Milana Tepića u Kozarskoj Dubici, nedaleko od kuće gdje živi Mijić.

-Čuo sam prasak i istrčao. Djevojka koja je vozila auto bila je u šoku, djevojčica, čiji su roditelji odrasli ovdje, a sada skupa sa njima živi u Njemačkoj, pala je. Bila je ugruvana, ali od vidnog stresa i pada bilo mi je jasno da se guši. „Iščupao“ sam joj jezik, izgrizla me je, ali je najvažnije da sam je spasio smrti – priča Mijić.

Ubrzo su stigla i kola Hitne pomoći, te policija na uviđaj, jer su ih pozvali iz komšiluka.

Nakon što je 1997.godine iskazao herojstvo spasivši život fudbaleru banjalučkog BSK-a, iščupavši mu jezik, kao i marta ove godine, kada je na isti način pomogao igraču Rudar-Prijedora Nemanji Mariću, prije devet dana sa prvotimcima Dubičana Borislavom Dalićem i Predragom Pralicom spasio je mladića nakon saobraćajne nesreće nedaleko od Kozarske Dubice, pošto je pao sa „skutera“, još jednom je načinio podvig.

-Već zovu ljudi, ne samo iz okoline, već i iz Njemačke, Švedske. Ne vjeruju, a ni ja, četvrti put sam se našao na mjestu gdje je trebalo spasavati ljudski život. Drago mi je zbog Sanele, jer je riječ o djevojčici koja je tek počela da živi. Imala je potres mozga, ali vjerujem da će nastaviti svoje djetinjstvo i želim joj svu sreću – naglasio je Mijić.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Zoran Mijić

Vezane vijesti:

NOVI HEROJSKI PODVIG ZORANA MIJIĆA: SA DALIĆEM I PRALICOM SPASIO ŽIVOT NASTRADALOG MOTORISTE
http://www.prijedordanas.com/?p=27553

PRIZNANJE ZORANU MIJIĆU, FUDBALSKOM HEROJU IZ KOZARSKE DUBICE: SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA URUČILA HRISTOVU IKONU I ZAHVALNICU
http://www.prijedordanas.com/?p=18756

ZORANU MIJIĆU POSLIJE SPAŠAVANJA ŽIVOTA FUDBALERU RUDAR-PRIJEDORA NEMANJI MARIĆU STIŽU ČESTITKE SA SVIH STRANA: MRMI – JUNAK NAŠEG VREMENA
http://www.prijedordanas.com/?p=17914

ZORAN MIJIĆ IZ KOZARSKE DUBICE SPASIO ŽIVOT FUDBALERA NEMANJE MARIĆA IZ PRIJEDORA – VIDEO
http://www.prijedordanas.com/?p=18409

PREKINUT PRIJATELJSKI SUSRET ZBOG POVREDE IGRAČA RUDAR-PRIJEDORA: MIJIĆ SPASIO MARIĆA
http://www.prijedordanas.com/?p=17747