zoran mijic mrmiZoranu Mijiću, bivšem golmanu drugoligaša Fudbalskog kluba Borac, a sada treneru čuvara mreže ove ekipe, za koju je još uvijek registrovan, kao da je Bog dao blagodat da pomaže ljudima, smrtno ugroženim, u nevolji.

U dva navrata na fudbalskom terenu je prvo još 1997.godine u Banjaluci spasio život igraču banjalučkog BSK-a Kresojeviću, a početkom ove godine na igralištu „Suvi Prijedor“ Nemanji Mariću iz Rudar-Prijedora, vadeći obojici jezik, kada su se gušili, a u subotu sa prvotimcima Dubičana Borislavom Dalićem i Predragom Pralicom kod mjesta Komlenac, nedaleko od grada na Uni, popularni Mrmi, kako ga oslovljavaju, izvukao je „polomljenog“ motoristu Zorana Arsenića iz Kozarske Dubice koji je sletio sa puta.

– Krenuli smo na završnicu noćnog turnira u uličnoj košarci u Kostajnici. Kraj puta ugledali smo dvije žene i čovjeka, koji su vidjeli da je Arsenić ležao deset metara od puta, dok je njegov skuter „beverli“ bio 20-ak metara dalje. Bilo je poprilično strmo, nismo ni trenutka razmišljali, a posebno je Dalić iskazao hrabrost prilikom „vađenja“ onesviještenog mladića, dok nam je Pralica svjetlom pomagao da bolje vidimo. Bilo je nepristupačno, oko 23.10 časova uspjeli smo, pozvali smo policiju, stiglo je i vozilo Hitne pomoći. Arsenić je u Banjaluci, u bolnici, još je na aparatima, ali vjerujemo da će i pored povreda koje je zadobio, nastaviti normalan život – rekao je Mijić, o čijem herojstvu, kao i fudbalera Dalića i Pralice se priča ovih dana u Kozarskoj Dubici.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Zoran Mijić