rudar prijedor-borac kd-nemanja maricPrijateljski susret između Rudar-Prijedora i Borca iz Kozarske Dubice na stadionu „Suvi Prijedor“ prekinut je u 83. minuti pri rezultatu 2:1 za kombinovani tim prvoligaša Republike Srpske, kada je povrijeđen najzapaženiji igrač na terenu Nemanja Marić.

U jednom duelu dobio je udarac u glavu i pao na zemlju, uz jauk i grčeve. Odmah je pritrčao klupski lekar „rudara sa Sane“ Vladan Lekanić, smiren u pomentima kada je to bilo potrebno, a mladom prvotimcu najviše je pomogao bivši golman Dubičana Zoran Mijić.

-Progutao je jezik, teško je bilo „iščupati ga“ i spasiti momka gušenja. Slično nešto već sam imao prilike da vidim u Banjaluci, nisam se bojao, želeći da pomognem uz uvjerenje da ću uspjeti – pričao je, pokazujući krvavu ruku i ugrižene prste Mijić, nakon što su stigla kola Hitne pomoći, pošto ih je pozvao trener kadetskog pogona zeleno-crnih Branko Ilinčić.

Marić je, došavši svijesti, na nosilima unijet u auto, uz podršku i bodrenje obje ekipe. Usljed šoka i mučnih trenutaka, do fudbala nikom više nije bilo, pa je sudija Milan Jokšić odlučio da ne nastavi utakmicu.

Inače, strijelci za Rudar-Prijedor bili su Vranješ u 36. i Pekija u 78. minuti dok je za Borac pogodio Reljić u 33. minuti.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com