spc-priznanje zoran mijic (1)Srpska pravoslavna crkva-Crkvena opština Kozarska Dubica uručila je priznanje za hrabrost i plemenito djelo fudbalskom heroju Zoranu Mijiću, treneru golmana u drugoligašu Republike Srpske, Fudbalskom klubu Borac iz Kozarske Dubice, jer je nedavno na prijateljskoj utakmici sa ekipom Rudar-Prijedora svojom pribranošću i znanjem spasio život mladom igraču pomenutog rivala, Prijedorčaninu Nemanji Mariću.

-Ispunjavajući drugu najveću Božiju zapovijest „Ljubi bližnjeg svoga kao samog sebe“ Zoran je učinio veliko djelo, spasio ljudski život – rekao je dubički paroh Gojko Slijepčević, uručujući Mijiću u znak pažnje, poštovanja i sjećanja na izuzetan podvig, a i podstrek za dalje lično duhovno i profesionalno usavršavanje, Hristovu ikonu i zahvalnicu za humanost i veliko djelo.

Vrijedi istaći da je Zoran, koji je spasao život Mariću, to učinio na dan kada je navršio 36 godina, istu humanost sa sretnim epilogom učinio i 1997.godine, a čestitke i zahvalnost mu još uvijek stižu sa svih strana.

-Najdraže je svakako priznanje Srpske pravoslavne crkve, pomolio sam se Bogu za zdravlje Marića, koji će dobiti na dar brojanicu-zaštitnicu da ga štiti u narednim utakmicama. Najvažnije je biti i ostati čovjek, zauvijek i svuda – naglasio je Mijić.

Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Zoran Mijić
spc-priznanje zoran mijic (2) spc-priznanje zoran mijic (3)