glas-dzo i brko pljackasiSerijski provalnici Danijel Milešević zvani Džo (30) i Zoran Lajšić Brko (54) prijavljeni su banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da su počinili 31 krađu na području Banjaluke.

Tako su njihovi zaista bogati dosijei dopunjeni sa novim brojem “podviga”. Samo Milešević je do sada osumnjičen za 100 krađa. Oni su provaljivali u stanove, butike i pekare iz kojih su krali novac i raznu robu od bijele tehnike do odjevnih predmeta. Šteta se procjenjuje na više od 30.000 maraka.

Iz CJB Banjaluka je, navodeći njihove inicijale, saopšteno da Mileševića sumnjiče da je počinio devet krađa i tri pokušaja krađe, a Lajšića za 22 krađe.

Njih je policija otkrila radeći na rasvjetljavanju većeg broja provalnih krađa u stanovima i buticima na području Banjaluke i Prijedora.

Iz policije je saopšteno da je Lajšić krao bicikle i druge predmete ispred stambenih zgrada, kao i druge razne predmete iz stanova ljudi kod kojih je dolazio pod izgovorom da otkupljuje stare stvari.

– Nakon što bi stekao povjerenje pojedinih Banjalučana kod kojih je dolazio, on se do njihovih kuća i stanova vraćao kad njih nema i provaljivao. Krao je bijelu tehniku, alat, bicikla i druge stvari. Zatim je sve to prevozio i prodavao preduzećima za otkup sekundarnih sirovina. Na taj način je stekao protivpravnu imovinsku korist od oko 25.000 maraka – saopšteno je iz policije navodeći njegove inicijale.

Mileševića policija sumnjiči da je najčešće u noćnim časovima provaljivao u butike i pekare.

– On je šrafcigerom i pajserom razvaljivao ulazna vrata i prozore i ulazio u unutrašnjost odakle je uglavnom krao novac. Osim novca, krao je i odjevne predmete iz butika – navedeno je u izvještaju koji je podnesen protiv Mileševića.

Obojica osumnjičenih policiji su poznati odranije po krađama i provalama i hapšeni su više puta. Milešević je do sada bio osumnjičen i optužen za skoro 100 krađa. Protiv njega je banjalučko Okružno tužilaštvo 4. jula podiglo optužnicu kojom ga tereti za provalu i krađu u štampariji “Mikro print” u Banjaluci. Nedavno je pušten iz pritvora u kome se nalazio od 1. juna nakon što je uhapšen zbog provale u pomenutu štampariju.

Nedavna hapšenja

Danijel Milešević krajem maja bio je uhapšen zbog sumnje da je počinio 11 pljački na području Prijedora i Kozarske Dubice. On je uz pomoć alata provaljivao u preduzeća i prodavnice iz kojih je krao novac, mobilne telefone i računarsku opremu. Lajšić je bio uhapšen 17. aprila ove godine zbog sumnje da je zajedno sa Mustafom Likićem na području Banjaluke od februara prošle do aprila ove godine počinio dvije teške krađe i 13 krađa.

Glas Srpske