rudar prijedor-pripreme-mandic pred promocijomU Fudbalskom klubu Rudar-Prijedor, pred redovnu godišnju Skupštinu, zakazanu za ponedjeljak u 19 časova, sumirajući postignuto, mogu da budu zadovoljni.

Poslije prošlogodišnjeg ispadanja iz Premijer lige BiH. u kojoj su „rudari sa Sane“ proveli pet sezona, kada su mnogi pomislili da će ovaj sportski kolektiv krenuti u ambis, imenovanjem novog rukovodstva „zeleno-crni“ su se ekspresno vratili u najviši rang takmičenja.

– Najvažnija je bila stabilizacija kluba u što kraćem roku i to smo postigli premašivši sva očekivanja. Izborili smo u jakoj konkurenciji u Prvoj ligi Republike Srpske prvo mjesto iekspresni povratak u bh.elitu, plasirali se u finale Kupa RS, auz to, u većem dijelu sezone igrajući u Omarskoj i Ljubiji, obavljeni su radovi na renoviranju pomoćnog i glavnog terena Gradskog stadiona. Želimo da poboljšamo organizaciju i riješimo pitanje sportskog direktora, a pred promocijom na tu funkciju je nekadašnji golgeter Žarko Mandić, čovjek velikih sposobnosti, dokazan i u kao fudbalski radnik-naglasio je Bojić.

Igrački kadar, koji se se priprema pod nadzorom novog-starog šefa stručnog štaba Borisa Gavrana, a u subotu ga očekuje prvi test u prijateljskom odmjeravanju snaga u Vitezu protiv istoimenog rivala, još nije potpuno formiran. Priključio mu se prvi strijelac Siniša Radoja, iako je još prije kraja prvenstva bio „van stroja“ ponovo je na treninzima i „defanzivac“ Edvin Hamzić, tu su i bivši članovi „zeleno-crnih“ Zoran Miodragović i Mario Desnica te napadač Petar Kunić, s druge strane otišli su napadač Dragan Ristić i golman Marko Reljić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com