izlozba posvecena padobranskom kupu (1)U Muzeju Kozare u Prijedoru sinoć je otvorena izložba fotografija posvećena dvadeset godina dugoj tradiciji Petrovdanskog padobranskog kupa u gradu na Sani.

Direktor Muzeja Zoran Radonjić pozvao je sugrađane da posjete ovu ustanovu kulture, koja od danas radi od 8.00 do 20.00 časova, i pogledaju stalne i povremene izložbe, uključujući i ovu posvećenu manifestaciju koja na najljepši način promoviše grad Prijedor.

“Izložba je prilično vizuelno pročišćena. Fotografije su kvalitetne i u dobroj rezoluciji, a tekstovi svedeni, i sve je u pravoj mjeri”, rekao je Radonjić.

Autor izložbe Aleksa Milić rekao je da je izložba dokumentarno-likovnog karaktera.

izlozba posvecena padobranskom kupu (7)“Moj cilj je i bio da se vidi atmosfera održavanja kupa, sam taj entuzijazam ljudi koji lete i skaču”, rekao je Milić novinarima nakon otvaranja izložbe.

Autor fotografija je Igor Kupljenik.

Sekretar Aero-kluba “Prijedor” Nebojša Nožinić podsjetio je da je u Muzeju Kozara bila upriličena i izložba povodom 60 godina ovog kluba.

Povodom 20 godina Petrovdanskog kupa sinoć su izvedeni revijalni skokovi na plato ispred zgrade gradske uprave, uručena posthumna priznanja najzaslužnijim za razvoj Aero-kluba “Prijedor” te prikazan dokumentarni film “Prvi let” autora Nedeljka Lajšić.

Svečano otvaranje jubilarnog kupa planirano je za danas u 12.00 časova na Aerodromu “Urije”, a proglašenje pobjednika za nedjelju u 16.00 časova.

Izložba posvećena jubileju Petrovdanskog padobranskog kupa biće otvorena do 20. jula i uvrštena je u program Prijedorskog kulturnog ljeta 2015.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

izlozba posvecena padobranskom kupu (2) izlozba posvecena padobranskom kupu (3) izlozba posvecena padobranskom kupu (4) izlozba posvecena padobranskom kupu (5) izlozba posvecena padobranskom kupu (6) izlozba posvecena padobranskom kupu (8) izlozba posvecena padobranskom kupu (9) padobranski skokovi ispred gradske uprave prijedor (1) padobranski skokovi ispred gradske uprave prijedor (3)