Najveća policijska akcija na području Prijedora koja je bila usmjerena protiv zloupotrebe droga imala je kodni naziv “Roma”.

Uakciji je uhapšeno 14 osumnjičenih, a zaplijenjeno je ukupno 20, 6 kilograma droge, 209 stabljika indijske konoplje, laboratorija za proizvodnju skanka. Za dvije osobe raspisana je potraga.

Okružni sud Prijedor: Određen jednomjesečni pritvor za 11 lica uhapšenih u akciji “Roma”

Srpskainfo otkriva da je policijska akcija dobila naziv po lokalu u kojem je konzumiran kokain, a što je potvrđeno iskazom svjedoka, te pozitivnim rezultatom testiranja na kokain.

Jedna od najvećih policijskih akcija trajala je od jula prošle godine.

ATV otkriva imena uhapšenih u akciji ”Roma”, za 11 predložen pritvor

Osumnjičeni su bili pod budnim nadzorom istražilaca, prisluškivani su njihovi razgovori, a u nekoliko navrata zaplijenjena je droga.

Izvor Srpskainfo otkriva da je tokom prisluškivanja telefonskih razgovora osumnjičenih zabilježeno i koja šifrovana imena su osumnjičeni imali za kokain, pa se kao primjer navode “torta” i “roba”.

Akcija “Roma”: Pronađena laboratorija za uzgoj marihuane, oduzeto 20,6 kg droge i uhapšeno 14 lica – FOTO/VIDEO

Akcija Roma bila je jedna od najvećih policijskih akcija na Području Prijedoru i u njoj je uhapšeno 14 osumnjičenih, dok je pritvor zatražen i određen za njih 11.

Pritvor je određen Dajani Radošljević, Vanji Vukoviću, Dražanu Janjaninu, Bojanu Savanoviću, Ognjenu Kovačeviću, Goranu Hrvaćaninu, Manojlu Kuniću, Draganu Vujčiću, Igoru Lakiću, Saši Mićiću i Marku Ugrenoviću.

Prijedor: Odlična saradnja Tužilaštva i policije dovela do uspjeha akcije “Roma” – FOTO/VIDEO

Istragom je otkriveno da je svako od osumnjičenih navodno, imao svoju ulogu u nabavljanju, proizvodnji i prodaji droge.

U akciji Roma zaplijenjeno je 18,6 kilograma marihuane, 1,24 kilograma kokaina i 790 grama hapšiša.

Detalji akcije u Prijedoru: Uhapsili 14 osoba, pronašli i 1,2 kg kokaina i 3 kg marihuane – FOTO/VIDEO

U selu Kozaruša otkrivena je i laboratorija za vještački uzgoj marihuane, u kojoj je pronađeno 209 stabljika indijske konoplje, hemikalije, te klima uređaji.

srpskainfo.com