U Prijedoru je večeras završeno Prvenstvo u šahu penzionera grada Prijedora, a takmičenje i šahovsko nadmetanje je trajalo tri dana.

Slobodan Brdar predsjednik Udruženja prijedorskih penzionera je rekao da se ovo prvenstvo organizuje svake godine, a pet prvoplasiranih stiču pravo takmičenja na republičkom takmičenju penzionera u šahu.

„Prije svega radi se o ljubiteljima šaha, sve su to kolege penzioneri što mi je posebno drago, jer vole taj sport. Mi smo za prvih pet mjesta obezbijedili i skromne novčane nagrade“, rekao je Brdar.

Šahovski sudija Savo Čelica kaže da je takmičenje bilo uzbudljivo, te da se skoro do zadnjeg momenta nije znalo ko će biti u prvih pet takmičara.

„Ovo je vrlo korisna igra i ujedno borba protiv demencije. Turnir je protekao u korektnoj atmosferi, a do zadnjeg kola se nije znalo ko će biti u prvih pet“, naveo je Čelica.

Pobjednik takmičenja penzioner Sretko Majstorović ističe da je dugogodišnji šahista i učesnik mnogih turnira.

„Ove godine sam stekao pravo da prvi put učestvujem na šahovskom Prvenstvu penzionera u Prijedoru. Nadam se da ću ostvariti što bolje rezultate i na republičkom takmičenju“, izjavio je Majstorović.

Republičko takmičenje penzionera u šahu će biti održano u Tesliću, u septembru mjesecu.

kozarski.com