U Prijedoru je danas, na sportskom igralištu Osnovne škole “Branko Ćopić” održano regionalno takmičenje učenika osnovnih škola pod nazivom “Djeca u saobraćaju 2024”. Učenici kažu da vole ovakva takmičenja.

Regionalno takmičenje “Djeca u saobraćaju 2024” je veoma značajno za djecu, a vođa saobraćajne sekcije OŠ “Vuk Karadžić” iz Kozarske Dubice Vladimir Stojaković kaže da se školska takmičenja provode po kalendaru, kako je to i definisano školskim kalendarom za svaku godinu.

“Pobjednici, odnosno najbolji učenici koji ostvaruju najbolje rezultate idu na ovo regionalno, a nadamo se kasnije i na republičko takmičenje”, navodi Stojaković.

Radan Vukadinović, sekretar Auto-moto društva Prijedor naglašava da se takmičenje odvija po Pravilniku AMS RS, te da su u pitanju ekipe koje broje po četiri člana, dvije djevojčice i dva dječaka.

“Pobjednici stiču pravo prijave, odnosno takmičenja na republičkom nivou, koje takođe organizuje AMS RS i održaće se početkom juna u Tesliću”, ističe Vukadinović.

Domaćin takmičenja je bila OŠ “Branko Ćopić”. Učestvovalo je 11 ekipa iz Prijedora, Kozarske Dubice, Oštre Luke i Novog Grada. Ispit na današnjem takmičenju se sastojao od teoretskog i praktičnog dijela.

kozarski.com