U posjeti Skupštini grada Prijedora bili su studenti Akademije za socijalnu pedagogiju iz Minhena zajedno sa profesoricama Silvijom Miler – Frontzek i Julijom Jel.

Potpredsjednica Skupštine grada Prijedora Azra Pašalić, koja je bila domaćin ovoj delegaciji, istakla je da je ovo rezultat 25.godišnje saradnje koju ona ima sa ovom visokoškolskom ustanovom.

“Ovo nije njihova prva posjeta jer su i ranije dolazili i obilazili socijalne ustanove u Sanskom Mostu i Prijedoru.

Tokom ove posjete obišli su Centar Sunce i Dječiji vrtić u Sanskom Mostu”, izjavila je Pašalićeva.

Ona je dodala da su se gosti tokom posjete prijedorskoj skupštini upoznali sa radom gradskog parlamenta i partijama koje učestvuju u njenom radu.

Na prijemu studenata iz Njemačke su bili prisutni i Olivera Brdar Mirković, načelnica Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo i socijalnu zaštitu i pronatalitetnu i demografsku politiku i Aleksandar Milješić načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i NVO.

Oni su ih upoznali i sa oblastima kojima se u okviru svojih odjeljenja bave, kao što je položaj mladih,obrazovanje, socijalna zaštita, međunarodna saradnja i sve druge oblasti koje su interesantne za njihovo buduće akademsko zvanje.

“Interesantno je napomenuti da je delegacija ove akademije prije 15-tak godina donirala školski namještaj za osnovnu školu u Brezičanima kada je direktor bila upravo Olivera Brdar Mirković tako da je bilo zaista puno zajedničkih tema za razgovor”, rekla je Pašalićeva.

prijedorgrad.org