Na redovnoj godišnjoj Skupštini Tenis kluba “Dr Mladen Stojanović” usvojen je izvještaj o radu za 2023. godinu, finansijski izvještaj i plan rada za ovu godinu.

Predsjednik TK “Dr Mladen Stojanović” Goran Nović, zadovoljan je rezultatima rada .

“Intenzivno smo radili na omasovljenju kluba. Kroz besplatnu školu tenisa, prošlo je 85 polaznika, a kroz promociju tenisa u osnovnim školama 250 djece”- rekao je Nović.

Pojasnio je da je za razliku od prethodnih godina, klub imao duplo više polaznika, dok je 35 polaznika besplatne tenis škole, nastavilo redovno sa treninzima.

Radi se o, kako je rečeno, izuzetno talentovanoj djeci za ovaj sport, a kroz maksimalno angažovanje trenera i uprave kluba nastojaće da ih dovedu do takmičarskog nivoa.

Zahvaljujući velikoj podršci grada Prijedora i sponzora, dosta su poboljšani uslovi rada.

Zahvaljujući podršci Gradske uprave i gradonačelnika, biće završena kompletna rekonstrukcija tribina.

Plan je da ovaj posao bude okončan do početka 50. jubilarnog Memorijala “Dr Mladen Stojanović”, odnosno 17. “ITF World Tennis toura”.

Aleksandar Milješić, predsjednik Skupštine TK “Dr Mladen Stojanović”, rekao je da je klub prepoznao problem, a to je manjak djece u klubu.

“Rezultat koji je napravljen u prošloj godini za svaku je pohvalu. Klub je na dobrom kursu, jer se intenzivno radi na tome da se što više mladih uključi u tenis. Naš zadatak je i da poboljšamo sportsku infrastrukturu i ulažemo u trenerski kadar”- pojasnio je Milješić.

Pored 50. jubilarnog Memorijala “Dr Mladen Stojanović”, odnosno 17. “ITF World Tennis toura”, klub će ove godine organizovati 18. turnir iz kalendara “Tenis Evrope” za djecu do 12 godina, 14. ITF turnir za seniore, 8. “Bijeli turnir”,i turnire iz kalendara RS i BiH.

Za najuspješniju takmičarku u prošloj godini proglašena je Elena Torbica, reprezentativka BiH, koja je imala sjajne rezultate u prošloj takmičarskoj sezoni i koja je na 54. Izboru sportiste grada Prijedora, zauzela sedmo mjesto u konkurenciji deset najboljih.

Poručila je da u ovoj godini očekuje više trofeja i da je ozbiljno krenula u pripremu za ovu takmičarsku sezonu.

kozarski.com