Crveni krst Republike Srpske raspisao je nagradni konkurs za likovne i literarne radove osnovaca, kao i literarne radove srednjoškolaca iz Srpske o temi “Porodica humanosti”, a rok za dostavljanje radova opštinskim i gradskim organizacijama je 29. mart.

Konkurs je raspisan povodom Nedjelje Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, saopšteno je iz Crvenog krsta Srpske.

Јedan učenik može učestvovati samo sa jednim radom, a na svakom radu treba da budu navedeni osnovni podaci – ime i prezime, razred i odjeljenje, škola i mjesto, kao i ime predmetnog nastavnika, istaknuto je u saopštenju.

Biće nagrađena tri najuspješnija likovna rada osnovaca, tri najuspješnija literarna rada osnovaca i tri najuspješnija literarna rada srednjoškolaca.

Za osvojeno prvo mjesto nagrada je 150 KM, za drugo mjesto 100 KM i za treće 80 KM.

Opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta odabraće po tri likovna i tri literarna rada učenika osnovnih škola, te tri literarna rada učenika srednjih škola, te dostaviti na nivo koordinacionih odbora Crvenog krsta najkasnije do 12. aprila.

Koordinacioni odbori Crvenog krsta biraju po tri najbolja rada i šalju ih u Crveni krst Republike Srpske.

Radovi treba da stignu u Crveni krst Republike Srpske najkasnije do 26. aprila, nakon čega kasnije stručni žiri bira najbolje radove na republičkom nivou takmičenja.

Nedjelja Crvenog krsta traje od 8. do 15. maja.

SRNA