Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnice protiv jednog lica zbog ugrožavanja javnog saobraćaja, objavilo je ovo tužilaštvo.

U optužnici se navodi da je Č.D. 5. septembra 2020. godine u Kozarskoj Dubici u stanju srednjeg pijanstva, vozeći „pežoa 407“ prešao u lijevu traku i sudario se s „folksvagenom pasatom“ čiji je vozač K.N. pet mjeseci kasnije umro od posljedica povreda zadobijenih u ovoj saobraćajnoj nezgodi.

On je tom prilikom zadobio prelom vratne kičme s ozljedom kičmene moždine i, posljedično, oduzetost sva četiri ekstremiteta.

Od tih povreda je liječen do 10. februara 2021. godine kada je usljed poremaćaja disanja i ostalih vitalnih funkcija i preminuo.

Članom 402. stav 4. Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana je kazna zatvora od tri do petnaest godina i kazna oduzimanja vozačke dozvole za kao učesnika u saobraćaju koji nepridržavanjem saobraćajnih propisa ugrozi javni saobraćaj tako da dovede u opasnost život ljudi, pod uticajem je alkohola u krvi više od 1,50 grama po kilogramu, usljed čega kod lica nastupi smrt.

Tekst i foto ilustracija – www.prijedordanas.com