Prijedorska Žandarmerija uhapsila je Marinka Gavrilovića, osuđivanog ubicu iz Novog Grada koji je, pokušavajući da izbjegne odlazak u zatvor, prijetio policijskim službencima i članovima svoje porodice, nakon čega je provalio u vikendicu i u njoj se krio 13 dana!

Drama je započela 15. januara nakon što je Osnovni sud u Prijedoru izdao naredbu Sudskoj policiji da Gavrilovića sprovede na izdržavanje kazne od 26 dana zatvora. Radi se o novčanoj kazni od 1.300 KM koju Gavrilović nije platio, pa mu je rješenjem suda pretvorena u zatvorsku.

Sudski policiji ga nisu zatekli kod kuće, ali nakon što je saznao da su ga tražili Gavrilović im je prijetio.

”Nakon što su ga, po sudskoj naredbi za sprovođenje u kazneno-popravni zavod na izdržavanje kazne, tražili na adresi stanovanja osumnjičeni je pripadnicima Sudske policije putem SMS poruka na službeni telefon uputio ozbiljne prijetnje po život”, saopšteno je iz PU Prijedor.

Dodaju da je isti dan policijska stanica u Novom Gradu protiv osumnjičenog zaprimila prijavu da je počinio nasilje u porodici. Nedugo nakon toga Gavrilović je telefonom pozvao policijsku stanicu prijetivši im ubistvom. Oba slučaja prijetnji kvalifikovana su kao krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Da bi izbjegao hapšenje Gavrilović je odlučio da se krije, pa je za njim raspisana potraga. U potragu se uključila Jedinica Žandarmerije i bjegunac je 28. januara lociran i uhapšen.

”Na osnovu operativnih informacija osumnjičeni je u večernjim časovima uhapšen u vikendici na području Novog Grada u koju se nezakonito nastanio, čime je počinio krivično djelo protivzakonito useljenje”, navode u PU Prijedor.

Kako saznajemo radi se o vikendici, čiji je vlasnik umro, što je Gavriloviću bilo poznato, pa je odlučio da nasilno uđe unutra kako bi se sakrio od policije.

Nakon hapšenja Gavrilović je predat Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima ugrožavanje sigurnosti, nasilje u porodici i protivzakonito useljenje.

”Nakon saslušanja tužilaštvo je sudu postavilo prijedlog za određivanje mjere pritvora”, navode u PU Prijedor.

Inače, Gavrilović je poznat kao višestruki prestupnik, a već je odležao kaznu za ubistvo.

Protiv njega se trenutno vodi postupak za krivično djelo pokušaj iznude koje je počinio na štetu direktora jedne firme iz Novog Grada. Naime, od direktora je pokušao da iznudi 130 KM šaljući mu prijeteće SMS poruke. Žrtvi je, između ostalog, pisao da će ga ”razbiti pred firmom”, govoreći mu da mu donese pare i da se ”ne igra ili ujutro ima sve da puca”.

atvbl.rs