Omarska u drugom kolu putuje u Zvornik na megdan Drini. Drina i Omarska su u protekloj sezoni vodili grčevitu borbu za opstanak. Na kraju Omarska je ostala, a Drina je imala turbulentno ljeto. Prvo je u baražu ispala od Veleža, a potom je zbog odustajana Krupe ipak ostala prvoligaš.

Tokom ljeta došlo je i do promjena u rukovodstvu Drine, ali i u igračkom kadru. Ipak, kada se sve sabere i oduzme Drina je vjerovatno kvalitetnija nego protekle sezone i cilj joj je da ove godine ne strijepi za opstanak do poslednjeg kola.

To je cilj i Omarske, ali su obe ekipe loše ušle u prvenstvo i zabilježile poraze u prvom kolu pa se nadaju da će u subotu doći do prvih bodova.

Što se tiče Omarske, prva utakmica svakako nije mjerilo kvaliteta, jer je Omarska od prve minute igrala sa igračem manje, a kasnije i sa dva igrača manje. Zato putujemo u Zvornik da pokažemo da se dobro radilo na pripremama i da smo dobra ekipa. U ekipi zbog kartona neće biti Lajića, Stojnića i Krecelja, ali će stručnom štabu na raspolaganju biti Vračar, Begović, a vidjećemo da li su spremni Sajak, Lazar Nišić i Mikić.

Uglavnom, ove sezone, Omarska ima mnogo širi roster, igraće najbolji i najspremniji, pa kako bude.

Nema tu puno mudrolije, pa tako u izjavi za klupskzu stranicu, Ognjen Jaćimović kaže: ”Nakon veoma teske utakmice sa Borcem iz KD u kojoj nismo ostvarili pozitivan rezultat okrećemo se sledećem kolu. Gostujemo ekipi Drine gdje idemo da upišemo prve bodove u novoj sezoni.”

Međusobni susreti
2021/22 2-2 1-2
2022/23 3-0 1-3

FK Omarska