Četvrti Memorijalni art festival “ŠA Fest” otvoren je sinoć u Prijedoru, dodjelom nagrada za najbolju kratku priču. Konkurs “ŠA tekst” zajednički su organizovali Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” i Udruženje “ŠA fest”, a učestvovalo je 26 autora. Prvu nagradu osvojio je Banjalučanin Milan Vulić za priču “Pomen”.

Otvorena je i likovna “Ša kolonija” u organizaciji prijedorskog Udruženja likovnih umjetnika Prijedora, u kojoj učestvuje 12 lokalnih slikara. “Cilj kolonije je da učesnici povežu likovnu i muzičku scenu budući da je Dalibor Popović Mikša bio i likovni umjetnik i muzičar”, kaže predsjednica Udruženja Milica Tošić.

Na Malom gradskom trgu mališani su uživali u edukativno-zabavnom programu “ŠA kids sa Haos majstorima!”, na kojem se pojavio i jedan – robot. Na istom mjestu i u četvrtak, 27.7, biće održana repriza ovog programa sa početkom u 20.00 časova.

Sinoć je održan i nastup komičara Dragana Marinkovića Mace, za koji se u u Kafe klubu “Marina” tražilo mjesto više.

“ŠA fest” svečano je otvorio vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić. “Prijedor je prepoznatljiv po ‘ŠA Festu’. Gradska uprava to jasno prepoznaje i ovaj festival podržava i podržavaće u budućnosti”, poručio je Milješić.

U okviru “Ša festa” će danas, četvrtak, 27.7, u Ljetnoj bašti glumci Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda odigrati predstavu “Audijencija” u režiji Milana Neškovića, sa Miodragom Radonjićem i Nikolom Rakočevićem u glavnim ulogama. Predstava počinje u 21.00 čas i ulaz je slobodan do popune kapaciteta. U slučaju vremenskih nepogoda, predstava će biti odigrana u Pozorištu Prijedor sa početkom u 20.00 časova, uz takođe slobodan ulaz.

Muzički dio programa biće održan u petak i subotu. U Ljetnoj bašti, na “ŠA live” stejdžu nastupiće zvijede rok, rege, hip-hop i trap muzike, dok će u “Elektro parku” u Starom gradu nastupiti svjeti i regionalno poznati DJ-evi.

“ŠA fest” je memorijalni festival posvećen prijedorskom umjetniku i muzičaru Daliboru Popoviću Mikši. Održava se u Prijedoru, a prihod od festivala usmjerava se u istoimenu fondaciju koja podržava talentovane umjetnike i njihov autorski rad.

Generalni pokrovitelj “ŠA festa” je Kabinet predsjednika Republike Srpske, a pokrovitelj grad Prijedor.

ŠA Fest