U sali Pozorišta Prijedor, 17.12.2022. godine održan je Nikoljdanski koncert koji je organizovalo Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor.

Koncert je organizovan u saradnji sa Kolom srpskih sestara Prijedorkoje je za najmlađih 160 članova Udruženja kupilo nikoljdanske paketiće.

-S obzirom da članovi Udruženja vrijedno rade tokom cijele godine i uvježbavaju svoje nastupe u prizemlju naše zgrade, koja je njihovim dolaskom postala mjesto gdje se okuplja najveći broj djece u gradu, mi smo postali dio jedne porodice. Zbog toga smo donijele odluku da od novca zarađenog prodajom vaskršnjih peretaka i ručnih radova kupimo paketiće za njihove najmlađe članove, a posebno nas raduje da su pripremili ovaj koncert i na njemu podijelili paketiće, jer se na taj način čuva tradicija onako kako i mi to radimo u Kolu – rekla je Jadranka Mijić, predsjednica Kola srpskih sestara.

U prepunoj pozorišnoj sali publici su se predstavili članovi Udruženja za očuvanje tradicije, polaznici Tradicionalnog vaspitno-obrazovnog centra, tri grupe Odsjeka narodnih igara, dječiji hor „Vilenjak“, ženski kamerni hor „A vista“, rekreativno-veteranska grupa narodnih igara i muška pjevačka grupa.

-Nikoljdanski koncert je prilika da našim najmlađim članovima podijelimo paketiće, te im na taj način sa naše strane napravimo lijep ugođaj i radosno veče za pamćenje, što i jeste svrha života nas starijih. Zbog velikog broja članova, odlučili smo se da ovu kalendarsku godinu završimo sa nekoliko koncerata, kako bi svi imali priliku da na sceni pokažu svoje umijeće – izjavio je Željko Šormaz, direktor Udruženja za očuvanje tradicije.

Iako je na kocertu nastupio samo dio članova Udruženja, pozorišna sala je bila nedovoljna da primi sve zainteresovane za ovaj kulturni događaj.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com