Učenica Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Prijedora Elena Đurica pobjednica je ovogodišnjeg izdanja Festivala “Djeca pjevaju hitove – Novogodišnje karaoke”, koji je održan u Sportskoj dvorani “Mladost” u Prijedoru.

Ona je otpjevala pjesmu „Jedina“ Tošeta Proeskog, a o najboljima je odlučivao stručni žiri koji su činili Nebojša Aleksić, Senka Spasojević i Dejan Šarović.

Drugo mjesto osvojio je Nikola Bojić iz OŠ “Branko Ćopić” Prijedor sa pjesmom “Dođi” grupe Parni valjak a treće Mia Milunović iz OŠ “Petar Kočić” Prijedor sa pjesmom “Ništa tvoje Ilme Karahmet.

Najmlađa učesnica bila je Miljana Gašić dok je najbolji scenski nastup imala Marija Jovanović iz OŠ “Dositej Obradović” koja je izvela pjesmu “Rjabinuška” uz pomoć drugara iz škole.

Četrnaestogodišnja pobjednica je učenica devetog razreda a za nastup se pripremala uz pomoć nastavnika Dragana Makimovića.

-Uopšte nisam očekivala pobjedu. Utisci su odlični. Sprijateljila sam se sa dosta učesnika i svi su bili fenomenalni. Jako mi je drago što sam osvojila prvo mjesto – rekla je Đurica.

U finalnoj večeri ovog tradicionalnog festivala bilo je 28 numera iz 10 prijedorskih i dvije osnovne škole sa područja opštine Novi Grad.

Nastupilo je i sedam plesnih grupa iz Prijedora i Novog Grada.

Za najbolju je proglašena plesna grupa OŠ “Branko Ćopić” Prijedor.

U revijalnom dijelu nastupili su plesni studio “TOP DAnce” iz Prijedora i nekadašnje pobjednice Anđela Stanojević i Iva Dragojević.

Organizator festivala bila je prijedorska podružnica Udruženja estradnih radnika i estradnih umjetnika Republike Srpske “Estrada Republike Srpske”, a podržali su ga brojni sponzori.

Generalni pokrovitelji “Novogodišnjih karaoka” su Grad Prijedor i predsjednik Republike Srpske.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com