Ambasador Grčke u BiH Dimitros Papandreu obišao je danas Gimnaziju “Sveti Sava” u kojoj će biti smješten budući “grčki kutak” u našem gradu.

“Za Prijedor me vežu pozitivne uspomene i rado dolazim u Prijedor, a samo od vas zavisi da li će ovo biti sedmi ili osmi “grčki kutak” u BiH”, rekao je Papandreu.

Direktor Gimnazije “Sveti Sava” Veljko Janjetović izjavio je da su, odmah nakon što su iz Gradske uprave dobili prijedlog da se u gimnaziji pored već postojećih ruskog, njemačkog i engleskog jezika, fakultativno izučava i grčki jezik, znali da će to biti pravi potez da se u ovoj ustanovi formira “grčki kutak”.

“Do kraja mjeseca očekujemo i zvanično otvaranje `grčkog kutka` gdje će biti opremljena jedna učionica u grčkom stilu gdje će se izučavati grčki jezik, a nadamo se da će se ta saradnja u budućnosti proširiti”, rekao je Janjetović.

On je dodao da je ambasadoru Papandreu uručena Odluka školskog odbora i saglasnost Gradske uprave za formiranje “grčkog kutka”.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević se ambasadoru zahvalio na ovoj inicijativi za formiranje “grčkog kutka” posebno što će on biti otvoren u gimnaziji koja je odredila tok života mnogih Prijedorčana pa i njegov.

Inače ambasador Grčke u BiH učesnik je Druge investicione konferencije “Invest Srpska 2022” koja se održava u Prijedoru i gdje je tokom današnjeg drugog dana bio učesnik panela “Modaliteti investicione promocije-preporuke za Republiku Srpsku”.

prijedorgrad.org