dobri ujkica (1)Publika u Pozorištu Prijedor uživala je 1. aprila, na dan šale, u odličnoj komediji pod nazivom “Dobri ujkica”.

Predstavu su izveli članovi Ustanove kulture “Vuk Karadžić” iz Beograda, a među glumačkom ekipom našla se i poznata srpska glumica, Jelisaveta Seka Sablić.

Predstava “Dobri ujkica” na sarkastičan način oslikava današnje društvo. U glavnoj ulozi je djevojka sa sela, koja se seli u grad, i od tada počinje da živi neki drugačiji život. Skupe krpice, večere, putovanja i nakit “nagrada” su za njenu ljubaznost i prisutnost u životu starijeg gospodina koji joj sve to pruža ali i na neki način naplaćuje. Glavnu rolu tumači Tamara Dragičević, koja ističe da je danas nažalost sve više takvih djevojaka.

– Mogu slobodno da kažem da je to jedna potresna priča. To je našu naciju zadesilo ne znam kako i ne znam kada. To je baš zabrinjavajuće, rekla je glumica Tamara Dragičević.

dobri ujkica (2)Veliku pažnju prijedorske publike izazvala i pojava popularne srpske glumice Jelisavete Seke Sablić na sceni.

Seka ističe da radnja ove predstave i te kako oslikava društvo u kojem živimo. Prema njenom mišljenju žalosno je to što je nemoral na cijeni i što takve djevojke postaju medijske ličnosti.

– Sponzoruše su na velikoj ceni. One su medijske ličnosti. Toga je uvek bilo, ali je bilo skriveno. Sada se one promovišu, rekla je glumica Jelisaveta Seka Sablić.

Prijedorčani nisu krili oduševljenje ovim pozorišnim komadom. A pozorišna sala bila je premala da primi sve one koji su željeli da pogledaju predstavu “Dobri ujkica”.

Pozorište Prijedor je za sve ljubitelej ove umjetnosti pripremilo bogat program za naredni period. Glumački ansambl ove kuće kulture radi i na pripremi nove, četvrte premijere u ovoj sezoni. Riječ je o predstavi “Rabulizam”, koju po tekstu Muhidina Šarića režira Ratko Orozović.

Tekst – ELTA TV
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

dobri ujkica (3) dobri ujkica (4) dobri ujkica (5)