Predsjednik PDP-a Branislav Borenović danas je Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor predao krivičnu prijavu protiv vrha gradske vlasti u Prijedoru i drugih odgovornih lica zbog malverzacija sa gradskim građevinskim zemljištem.

– Drskost bez granica. Istu parcelu su prvo povezanoj privatnoj firmi dali za 200 kvadrata u centru grada, da bi svega nekoliko mjeseci kasnije tu istu parcelu od iste firme ponovo zamijenili, ali ovaj put za preko 1.300 kvadrata najatraktivnijeg građevinskog zemljišta u Prijedoru. Na kraju tog posla privatna firma je od početnih 200 dobila preko 1.300 kvadrata, a oni su manipulacijom gradskom imovinom oštetili Prijedor za najmanje milion maraka – ističe Borenović.

Borenović dodaje da je prijavu predao nadležnom tužilaštvu i da očekuje da ono uradi svoj posao u skladu sa zakonom.

– Ovo je pravi primjer da su lokalni SNSD-ovci sa satelitima najbolji učenici svog šefa u otimanju narodne imovine. Da ne bude da samo pričamo, evo imenom i prezimenom potpisujem prijavu i prilažem sve dokumente. Ili su oni krivi za ovo što su uradili ili sam ja kriv ako iznosim neistine. Ali bez odgovornosti se ovo neće završiti – kaže Borenović.

Predsjednik PDP-a je naglasio da građani u nedjelju imaju priliku da odluče žele li i dalje da se rade ovakva djela ili da normalni ljudi upravljaju Republikom.

– Vjerujem da će odluka biti ona prava – zaključuje Borenović.

rtvbn.com