mira-bihac-foto izvjestaj (1)Rukometašice „Mire“ su u derbiju začelja Premijer lige BiH, u okviru 14. kola, doživjele zaslužen poraz od ekipe „Bihaća“ rezultatom 24:28(8:11), koja im se tako revanširala za jesenji poraz u gradu na rijeci Uni.

Od samog početka bilo je jasno da su igračice, koje od ove zime vodi iskusni trener Rade Unčanin, silno motivisane, a podatak da su Prijedorčanke tek u 6. minuti preko Dunje Kunovac, smanjivši na 1:3 postigle prvi gol, koji je bio jedini do 15. minuta kada je na semaforu stajalo 1:6, dovoljna je ilustracija toj tvrdnji.

Ipak, iako su izabranice Ljubice Ivetić nastupile bez najiskusnije prvotimke i organizatora igre Nevene Lukač, zahvaljujući raspoloženoj Milici Došen stižu na gol manjka u 27. minuti (8:9), ali do odmora primaju još dva gola.

I u nastavku Bišćanke, u čijim redovima su se isticale prije svih Azra Bašanović, najefikasnija na terenu, koja je prošlog proljeća u dresu „Mire“ dala ogroman doprinos osvajanju šampionske titule u BiH, te Kupova BiH i RS, ali i neprelazna u odbrani, a ubojita „na crti“ pa i kontrama Neira Midžić, kontrolisal su igru i rezultat.

Donekle je pokušavala Adrijana Damjanović da „vrati u život“ svoju ekipu, vrijedi pohvaliti u finišu i lucidnost i otresitost mlade Duške Tintor, koja bi, čini se, trebala i više dobijati priliku, ali poslije novih -5 na sredini ovog dijela (46. minuta, 16:21) smanjenje razlike na 20:22 u 51. minuti bio je maksimum prijedorskih djevojaka.

Bišćanke su držale ritam, odigrale onoliko koliko je to bilo potrebno, pa su na kraju ispraćene aplauzom objektivne publike u sportskoj dvorani „Mladost“.

mira-bihac-foto izvjestaj (2)Mira:Bihać 24:28(8:11)

Prijedor
Sportska dvorana „Mladost“
Gledalaca: 150
Sudije: Saša Pandžić i Boris Šatordžija (obojica iz Banja Luke)
Sedmerci: Mira 7(5), Bihać 2(2)
Isključenja: Mira 10 minuta, Bihać 10 minuta.

MIRA:
E.Briševac, J.Briševac, Karačić, Kunovac 3, Damjanović 9, Suvajac, Tintor 4, Kararić 1, Grahovac, Dojčinović, D.Mutić, Sladaković, J.Mutić 1, Došen 6, Gligorević
Trener: Ljubica Ivetić

BIHAĆ:
A.Dizdar, Dukić 1, Bašanović 12, Hafurić, Bajrić, Zulić 1, E.Dizdar, Zeljković, Midžić 9, Ibradžić 5, Kličić, Pajić, Kozlica, Alagić, Alijagić, Hrkić
Trener: Rade Unčanin

N.Đerić/A.Drakulić – www.prijedordanas.com
mira-bihac-foto izvjestaj (3) mira-bihac-foto izvjestaj (4) mira-bihac-foto izvjestaj (5) mira-bihac-foto izvjestaj (6) mira-bihac-foto izvjestaj (7)