prijedorgradorg-iso standardPredstavnici njemačke sertifikacijske kuće „TUV NORD“ pozitivno su ocijenili primjenu standarda ISO 9001:2008 u Gradskoj upravi Prijedor. Ovo je bio prvi nadzorni audit primjene ovog standarda u odjeljenjima i odsjecima Gradske uprave.

U saopštenju Gradske uprave se ovim povodom ističe da ova pozitivna ocjena znači da je Grad Prijedor potvrdio da ispunjava zahtjeve ovog standarda, a istovremeno su definisana i brojna unapređenja i potvrđen kontinuitet u stalnom poboljšavanju elemenata sistema upravljanja kvalitetom.

„I dalje smatramo da ćemo održavanjem ovog sistema lakše kandidovati projekte prema Evropskoj Uniji, ali prije svega kvalitetno pružati usluge građanima odnosno našim korisnicima usluga“, navodi se u ovom saopštenju.

Predstavnici njemačke certifikacijske kuće „TUV NORD“ proveli su provjeru dokumentacije i svih aktivnosti na primjeni uvedenog standarda i evropskih kriterijuma u radu lokalne uprave u svim organizacionim jedinicama Gradske uprave Prijedor.

Grad Prijedor certifikat standarda ISO 9001:2000 dobio je u martu 2008. godine, a već naredne godine je potvrdio ispunjavanje revidiranog standarda ISO 9001:2008. Cilj njegovog uvođenja je povećanje zadovoljstva građana uslugama gradske uprave, smanjenje troškova poslovanja i poboljšanje kvaliteta pružanja usluga.

Prijedorgrad.org