Zamjenik gradonačelnika Prijedor Žarko Kovačević (US) za kratko vrijeme dostigao je u vrh bahatih funkcionera koji zloupotrebljavaju povjerene im funkcije.

Ako se zna da on dolazi iz stranke Nenada Stevandića, čiji su kadrovi krajnje sumnjivi i uglavnom su predmet istražnih organa, onda nije iznenađenje ni ponašanje Kovačevića u Prijedoru na šta ukazuju brojni dokazi o njegovoj bahatosti u tom gradu.

Kovačević funkciju zamjenika gradonačelnika, kako tvrde naši izvori, zloupotrebljava tako što za njega važi pravilo da službeno vozilo može koristiti u privatne svrhe i izvan radnog vremena i to koristi bez imalo stida.

Inače, kako saznajemo, odlukom novog gradonačelnika Slobodana Javora (SNSD) niko nema pravo koristiti službeni automobil izvan radnog vremena.

Tu odluku poštuju svi, pa i gradonačelnik Javor.

To pravilo ne važi samo za zamjenika gradonačelnika, čije službeno vozilo se može vidjeti na raznim mjestima u Prijedoru, u toku i izvan radnog vremena, u privatnoj režiji, ispred ugostiteljskih objekata, stana…

To pokazuju i fotografije, koje su nam ustupljene i na kojima je u različito vrijeme primjetno službeno vozilo koje koristi Kovačević u privatnoj režiji.

Nije poznato na osnovu koje odluke i zbog čega mu je to omogućeno kada su ostala službena vozila, kako saznajemo,pa čak i ono koje koristi gradonačelnik, uredno parkirana na parkingu Gradske uprave.

Zbog čega je zamjeniku gradonačelnika iz Ujedinjene Srpske to toleriše nije jasno, a mnogi i Prijedoru tvrde da su u pitanju neki njihovi računi oko održavanja skupštinske većine u tom gradu.

Ujedinjena Srpska,čiji kadar je Kovačević, kako se može čuti i na republičkom nivou, “kamen je oko vrata” SNSD-u, koji im zbog održavanja na vlasti i tolerišu ovu bahatost i postavljanje sumnjivih kadrova na važne funkcije od lokala do republičkog nivoa.

Bilo kako bilo podjela vlasti na osnovu ucjena od lokala do republičkog nivoa “debelo” košta građane Republike Srpke, koji u ovim kriznim vremenima iz svog džepa plaćaju bahate i neodgovorne funkcionere, njihovu raskošnost i luksuz u kome žive, a među koje je dospio i zamjenik gradonačelnika Prijedor.

Podsjetimo da je Kovačević nekoliko mjeseci bio i v.d. gradonačelnika Prijedora tokom prošle godine, kada je ostavku na tu funkciju podnio Dalibor Pavlović iz SNSD-a.

Možda su Kovačeviću te navike ostale od tada pa i dalje misli da je prvi čovjek Prijedora i da može da radi šta hoće.

rtvbn.com