Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 16.02.2022. godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli su izvještaj protiv lica M.V. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Pronevjera“ i „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“.

Osumnjičeno lice se tereti da je kao uposlenik osiguravajućeg društva, u decembru mjesecu 2021. godine, protivpravno prisvojilo novac koji mu je povjeren na radu u iznosu od oko 980 KM na način da je od klijenata naplaćivalo novac za registraciju vozila, te prilikom podnošenja zahtjeva za registraciju vozila u Policijskoj upravi Prijedor prilagalo uplatnice koje nisu bile realizovane uplatama naznačenih iznosa.

U januaru mjesecu 2022. godine protiv osumnjičenog lica M.V. podnesen je izvještaj za krivična djela „Pronevjera“ i „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“ počinjena u periodu od oktobra do novembra mjeseca 2021. godine kom prilikom je osumnjičeno lice na isti način protivpravno prisvojilo novac u iznosu od oko 2.670 KM.

Na ovaj način osumnjičeno lice je oštetilo budžet Republike Srpske za navedene iznose.

PU Prijedor
Foto – ilustracija