srna-a gdje da sviram (1)Centar za mlade “Kvart” iz Prijedora organizovao je juče uličnu akciju u okviru kampanje “A, gdje da sviram?!”, koja ukazuje na problem nepostojanja adekvatnog prostora za probe mladih bendova u gradu na Sani.

Mladi su sugrađanima dijelili informativne letke kampanje, a grupa mladih muzičara svirala je na Malom trgu.

Aktivista “Kvarta” Sonja Kušumović rekla je da je ovo prva aktivnost u okviru kampanje “A, gdje da sviram?!” i najavila da će naredna aktivnost biti skupljanje potpisa za peticiju kojom bi se tražio prostor za mlade muzičare.

“Mladi muzičari u Prijedoru nemaju prostor gdje da sviraju i vježbaju. Očekujemo pomoć grada u ovoj kampanji”, rekla je Kušumovićeva novinarima u Prijedoru.

Ona je navela da “Kvart” nema tačne podatke o broju mladih bendova, niti o broju mladih muzičara.

“Oni odlaze na studije, pa se vraćaju, tako da se to stalno mijenja, ali imamo jako dobru muzičku školu, ima dosta muzičara koji znaju i žele da sviraju, ali nemaju prostor za vježbanje”, dodala je Kušumovićeva.

Kampanju “A, gdje da sviram?!” Centar za mlade “Kvart” Prijedor provodi u saradnji sa Fondacijom za kreativni razvoj iz Sarajeva, a pod pokroviteljstvom američke Ambasade u BiH.

SRNA
srna-a gdje da sviram (2) kvart-a gdje da sviram (2) kvart-a gdje da sviram (1)