I ove godine na Ivanjdan, okupili su se mještani Miske Glave i njihovi gosti, kako bi proslavili krsnu slavu sela i Sabornog hrama posvećenog Svetom Jovanu Krstitelju.

Mještani kažu, radosni su što se svake godine okupe na ovom mjestu, a još radosniji bi bili kada bi ih bilo više.Oni koji su dali svoje živote za slobodu ovog sela nikada neće biti zaboravljeni, kažu mještani.

„Nastojimo svake godine da to održimo u što većem broju da se ne zaborave ovi ljudi i tako će biti dok je nas. Nastojimo da to prenesemo na mlađe generacije“- rekao je Momir Vukić, mještanin ovog sela

Brojne delegacije odale su počast i položile vijence na spomen obilježje za 18 palih boraca iz Odbrambeno-otadžbinskog rata i spomen ploču za 67 boraca Narodno-oslobodilačke borbe.

„Ovo je naša dužnost i svakako jedna velika obaveza da u narednom periodu njegujemo ove tradicije i da se sjetimo uvijek naših poginulih drugova. Svakako mi živi treba da nastavimo put gdje su oni stali i za šta su dali svoje živote, a to je Republika Srpska“ – istakao je Ranko Kolar vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu grada Prijedora

U ovom selu koje je nekada brojilo oko 1300 stanovnika , danas živi tek oko 400.

kozarski.com