Na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije konstatovano je da epidemiološka situacija u Gradu Prijedoru i dalje stabilna.

Iz Higijensko-epidemiološke službe saopšteno je da se u kućnoj izolaciji nalazi 40 lica, da je iz zdravstvenog nadzora izašlo 7713. Trenutan broj pozitivnih lica je 38, a oporavljenih 1637 i broj preminulih je 108 lica. Statistika pokazuje da je trenutna epidemiološka situacija na području grada Prijedora dobra. Što se tiče imunizacije, ona ima svoj redoslijed i plan o kojem će građani biti blagovremeno obavješteni.

Iz bolnice”Dr Mladen Stojanović” potvrđeno je značajno poboljšanje epidemiološke situacije, koje se ogleda u smanjenom broju pregledanih i hospitalizovanih pacijenata. Broj pacijenata koji se u bolnici “Dr Mladen Stojanović” na kovid odjeljenju liječi od oboljenja uzrokovanih virusom korona je 24.

Potvrđeno je da je postignut dogovor između dvije zdravstvene ustanove o uzajamnoj pomoći, na način da će doktori iz bolnice pomagati u ARI ambulantama Doma zdravlja, obzirom da se određen broj ljekara Doma zdravlja Prijedor trenutno nalazi na specijalizaciji.

Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je da se prati stanje na terenu, vrši se obilazak i kontrola ugostiteljskih objekata, posebno u dane vikenda. U prethodnom periodu, na području Prijedora, evidentirano je 56 kontrola bez prekršajnih naloga.

Komunalna policija je u periodu između dvije sjednice štaba izvršila 411 kontrola poštovanja propisane mjere kućne izolacije, na osnovu kojih se može konstatovati da su sva lica zatečena u izolaciji.

Što se tiče inspekcijskog nadzora, od 4. maja do danas izvršena je 191 kontrola, uključujući protivepidemijske mjere i redovne kontrole, po planu.

Ostali članovi štaba, predstavnici organa i službi Gradske uprave, javnih ustanova i preduzeća na području grada Prijedora, konstatovali su redovno stanje i aktivnosti u okviru njihovih službi i poslova.

Štab za vanredne situacije grada Prijedora