Gradska uprava u Prijedoru planira da sa 300.000 KM rekonstruiše Ulicu majora Milana Tepića u centru grada, a sa 66.000 KM izgradi trotoar u Ulici mitropolita Petra Zimonjića u naselju Pećani.

Ovaj novac predviđen je nacrtom budžeta za 2021. godinu, a bio je planiran i prošlogodišnjim budžetom, međutim radovi nisu izvođeni.

Rupe i lokve nakon svakih padavina u Ulici majora Milana Tepića, u kojoj se nalazi i zgrada Medicine rada i Pedijatrije prijedorskog Doma zdravlja, višegodišnji su problem Prijedora.

Odbornik SNSD Žarko Tatić je na zasjedanju Skupštine grada upitao da li Gradska uprava planira da tokom ove godine sanira Ulicu majora Milan Tepića.

– Gradska uprva planira da tokom 2021. izvrši rekonstrukciju Ulice majora Milana Tepića, te će u narednom periodu krenuti sa izradom projektne dokumentacije potrebne za realizaciju ovog projekta – naveli su iz Gradske uprave.

U nacrtu budžeta je naznačeno da će biti rekonstruisan dio ulice od Gradskog stadiona do Ulice Vožda Krađorđa, koji je inače i najviše uništen i ugrožava bezbjedno kretanje vozila i pješaka.

Na istom zasjedanju, odbornik US Nenad Mejakić postavio je pitanje u vezi sa pješačkom stazom u Ulici mitroplita Petra Zimonjića u naselju Pećani.

– Nismo upoznati šta se radi, a uslovi su katastrofalni što možete provjeriti na terenu – naveo je Mejakić.

Iz Gradske uprave su odgovorili da imaju u planu da u narednom periodu izgrade pješačku stazu u ovoj ulici.

– Dat je nalog JP Zavod za izgradnju grada Prijedor za izradu idejnog rješenja sa ciljem realizacije ovog projekta – navedeno je u odgovoru.

srpskainfo.com