Predsjednica Aktiva žena SDS Vesna Adamović zatražila je od Skupštine grada Prijedora da izrekne sankcije prvom čovjeku tog grada Daliboru Pavloviću zbog neprimjerenog ponašanja, odnosno pokazivanja srednjeg prsta na sjednici gradske skupštine.

Vesna Adamović, predsjednik Aktiva žena SDS-a, zatražila je sankcije za Dalibora Pavlovića, gradonačelnika Prijedora za kojeg tvrdi da je kao podršku replici svog stranačkog kolege odbornici SDS-a Biljani Knežević, gestikulirao krajnje vulgarno pokazujući srednji prst.

“Ovakav postupak, nije samo za osudu, već bi trebao da za sobom povuče sankcije prijedorske skupštine. U zadnje vrijeme sve su češći neprimjereni istupi prema ženama koje aktivno učestvuju u političkom životu”, rekla je Adamovićeva.

Ona kaže da Pavlovićev postupak pokazuje koliko oni koji su izabrani i rade vrlo odgovorne poslove, uvažavaju žene, majke, supruge i djevojke.

“Ali više govore o sebi samima, da nisu uspjeli usvojiti osnovne norme kulturnog ponašanja. Aktiv žena SDS daje punu podršku svojoj odbornici Biljani Knežević i traži od Skupštine grada Prijedora da gradonačelnik bude sankcionisan u skladu sa Pravilnikom o radu Skupštine grada Prijedora”, navodi se u saopštenju SDS-a, koja je opoziciona partija u gradu na Sani.

S druge strane, Pavlović ističe da nema govora o tome da je bilo kome pokazivao srednji prst te da to nije njegov stil i način komuniciranja, pogotovo sa ženama.

“Sa uvažavanjem se odnosim prema svima, posebno prema pripadnicama suprotnog pola. Nema govora da sam pokazivao srednji prst i jednako poštujem sve žene u gradskoj skupštini”, rekao je Pavlović.

Na konstataciju da postoji snimak, Pavlović ističe da u ruci drži olovku i razgovara sa zamjenikom koji sjedi pored njega.

nezavisne.com